avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca neinregistrat in Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca neinregistrat in Revisal

Buna ziua.
In perioada 08.2005-08.2006 am lucrat la o firma x, cu contract de munca, insa nu mi-au deschis carte de munca. La plecare, mi-au dat o adeverinta cu vechimea, adeverinta stampilata de ITM. La urmatorul loc de munca, mi-au facut carte de munca, am prezentat adeverinta de la precedentul loc de munca, insa cand am primit cartea de munca, la aparitia Revisal-ului, perioada 2005-2006 nu era trecuta (de la firma x). Recent am obtinut un extras din Revisal si acel an de vechime nu apare. Intrebarea mea este daca se mai poate inregistra in Revisal o perioada anterioara, tinand cont ca acea adeverinta de vechime este avizata de ITM.
Cel mai recent răspuns: danaflo , utilizator 12:51, 1 August 2016
~ Conținut șters la cerere ~
1. Perioada respectiva nu poate fi operata in REVISAL, intrucat programul a devenit operational la data de 01.01.2007 , astfel spus in program s-au inregistrat c.i.m. active existente la 31.12.2006.
( Este vorba despre H.G. nr.161 din 3 februarie 2006 privind întocmirea şi completarea registrului general de evidenţă a salariaţilor, în vigoare de la data de 1 septembrie 2006 si apoi abrogata la 01.08.2011 de HG 500/2011)

2. Dovada vechimii in munca nu se face cu extrasul de REVISAL . Pana la data abrogarii Decretului nr.92/1976, respectiv 01.01.2011, vechimea in munca se probeaza cu carnetul de munca.
In lipsa carnetului de munca , dovada vechimii in munca se face cu adeverintele de vechime eliberate de catre angajatori . Pana la 01.01.2011, aceste adeverinte trebuie sa poarte si viza ITM-ului.
Ultima modificare: Luni, 1 August 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
1.Sa inteleg ca acea adeverinta vizata de ITM este o dovada valida a vechimii in munca?
Intreb deoarece acum lucrez intr-o institutie publica si nu mi-a fost luata in considerare pentru a-mi acorda sporul de vechime.
2. De la ITM-ul pe raza caruia acel angajator a avut sediul, pot obtine o adeverinta de vechime in munca in formatul pe care prezenta institutie l-ar putea accepta?
Da, adeverinta vizata de catre ITM constituie o dovada a vechimii in munca.

Va puteti adresa ITM-ului in raza caruia a avut sediul social fostul dvs angajator sa va elibereze o adeverinta de vechime, daca perioada este cuprinsa intre 1990 si 01.01.2011 si daca angajatorul este din sectorul privat.
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri. O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet munca ne-creat de catre angajator. emiliapana emiliapana Buna ziua, Lucrez din 2007, acesta fiind primul meu job. Angajatorul mi-a comunicat recent ca nu a intocmit un carnet de munca pe numele meu. Este corect? ... (vezi toată discuția)
Cum se poate verifica vechimea de munca pana prezent???,stiut ... fecsketata1958@gmail.com fecsketata1958@gmail.com Cum se poate verifica vechimea de munca pana prezent???,Stiut faptul ca nu este deja carnet de munca si Romtelecom unde apartine dupa atatea schimbar ???,Este ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca Mimoza1 Mimoza1 Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un sfat, si anume: cum fac dovada vechimii in munca fara cartea de munca? pe care am pierdut-o.Am fost la ITM si nu am gasit ... (vezi toată discuția)