avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... obligatie zugravit coridor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

obligatie zugravit coridor

Buna ziua!
as vrea sa intreb, in situatia cand accept zugravitul pe casa scarilor, desi, personal, nu consider imperios necesar, daca pot fi data in judecata in conditiile in care nu accept DECAT cea mai ieftin varianta, respectiv schimbarea culorii, nicidecum finisare pereti, briz-bizuri etc. Si...intrebare superflua...daac se face la negru si NU SUNT de acord, daca pot fi obligata sa platesc?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:05, 20 August 2009
Multe intrebari,pentru o simpla problema care tine de sanatate,de civilizatie si practic de necesitatea intretinerii partilor comune.In condominium ,atat legea cat si practica demonstreaza ca minoritatea se supune majoritatii.Tot practica ca si invataturile inaintasilor demonstreaza ca "linia de mijloc este de preferat"Vedeti dvs varianta cea mai ieftina fara finisaj,garantat la un interval scurt va obliga o noua interventie,si atunci nu este mai bine de la bun inceput sa realizati,sa contribuiti la o lucrare trainica,care sa fie executata cu documnete legale ,astfel incat intr-o eventuala degradare in termenul de valabilitatea sa fie refacuta fara a va mai obliga la plati suplimentare? Daca se face" la negru ",iar restul proprietarilor isi dau acordul pentru realizare,si asa puteti fi obligata la achitarea c/v sumei aferente cota indiviza .In calitatea de proprietar cu drepturi egale cu ceilalati,aveti dreptul sa va faceti cunoscut interesul pentru o forma sau alta de finisaj,iar solutia care va obtine majoritatea va fi executata.Incercati sa priviti si din pozitie neutra ,al aceluia care viziteaza scara dvs si constata un apect neplacut ,nefinisat.
~ Conținut șters la cerere ~
Investitia se va hotara de adunarea generala - aici se decide vopsitorie / placare cu lambriu / placare ceramica etc.
Solutia tehnica se va adopta de comitetul executiv in baza propunerilor firmelor de constructie/proiectare cu care veti colabora.
Daca se face la negru nu va obliga nimeni sa platiti - acea lucrare nu va fi contractata de asociatia de proprietarii ci de cativa vecini.

Prin urmare daca in adunarea generala s-a stabilit ca investitie renovarea holurilor si finisarea acestora cu vopsitorie lavabila sunteti obligata sa platiti. Lucrarea va fi obligatoriu executata prin firma de constructii/persoana autorizata care va emite deviz estimativ initial si factura+chitanta la sfarsit.
Daca se va face "la negru" nu va pot obliga.
Daca se va face "la alb", adica in baza hotararii AG va pot pune la plata, calcula penalitati in caz de refuza si, in ultima faza, actiona chiar si in judecata. Conform art. 24, al.4 din L230/2007:
"Hotărârile adunării generale a asociaţiei de proprietari sunt obligatorii şi pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenţi la adunarea generală, precum şi pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociaţiei de proprietari."
veti chema in judecata ,numai daca s a respectat legislatia.Faptul ca niste proprietari de la alte scari sunt de acord cu modificari pe scara mea ..nu cred ca este legal.Apoi trebuie de demonstrat ca este necesara o anumita lucrare
Asa ca nu mai speriati lumea cu penalizari si instanta de judecata.

Alte discuții în legătură

Obligativitatea participarii la reparatii ContSters44693 ContSters44693 Buna ziua! Pe scurt, as vrea sa relatez ca am contribuit cu suma de 500Ron pentru zugravit pe scari, deoarece asa au hotarat ceilalti...motiv pentru care am ... (vezi toată discuția)
Montare geamuri cu tamplarie pvc pe casa scarii fara a imi da acordul. AdrianZet AdrianZet Buna seara. As dori sa-mi spuneti daca Presedintele asociatiei de proprietari are dreptul de a decide montarea geamurilor cu tamplarie PVC (probabil si usa ... (vezi toată discuția)
Zugravit scara de bloc aaa123 aaa123 scara blocului in care locuiesc nu a mai fost zugravit de f multi ani. cine are in atributii asa ceva? se ocupa de acest lucru asociatia de proprietari? ii pot ... (vezi toată discuția)