avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... obligatie zugravit coridor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

obligatie zugravit coridor

Buna ziua!
as vrea sa intreb, in situatia cand accept zugravitul pe casa scarilor, desi, personal, nu consider imperios necesar, daca pot fi data in judecata in conditiile in care nu accept DECAT cea mai ieftin varianta, respectiv schimbarea culorii, nicidecum finisare pereti, briz-bizuri etc. Si...intrebare superflua...daac se face la negru si NU SUNT de acord, daca pot fi obligata sa platesc?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:05, 20 August 2009
karpop a scris:

as vrea sa intreb, in situatia cand accept zugravitul pe casa scarilor, desi, personal, nu consider imperios necesar, daca pot fi data in judecata in conditiile in care nu accept DECAT cea mai ieftin varianta, respectiv schimbarea culorii, nicidecum finisare pereti, briz-bizuri etc. Si...intrebare superflua...daac se face la negru si NU SUNT de acord, daca pot fi obligata sa platesc?

Subscriu la raspunsul dat de @ynocentta.
Intrebati daca sa acceptati dar cine si cum v-a cerut acceptul !? Lucrarile de reparatii ( cu exceptia avariilor ) se hotarasc de majoritatea proprietarilor de pe scara respectiva in adunarea generala sau pe baza de tabel nominal cu acodrul a 50%+1. Repet de pe scara si nu de pe alte scari sau alte blocuri chiar daca sunt in aceeasi asociatie. Daca s-a luat hotararea legal sa se zugraveasca, aceasta hotarare este valabila si pentru dv.
Varianta de zugravit mai superficial, de mantuiala sau mai profesionist executata se ia tot in acest mod sau in comitet care este ales si imputernicit de proprietari.
Daca se face la negru , legal nu va poate obliga , dar o sa traiti in continuare intre acei vecini si o sa aveti probleme cel putin de comunicare. Poate o fac la negru avand in vedere exact ceea ce doriti dv : pretul cel mai mic.
Daca o fac legal cu documente prin asociatie , va poate obliga sa platiti partea dv, va poate penaliza pentru intarziere, va poate actiona in instanta.

Revin cu precizare valabila pentru orice proprietar: proprietarului nu i se cere acceptul , ci i se poate cere sa voteze daca este deacord sau nu cu reparatia respectiva, iar proprietarul trebuie sa se supuna hotararii majoritatii.
Corect adriantot !
Multumesc!
...si pentru comentariul referitor la de civilizatie...dar poate ar trebui sa stiti ca e o scara de bloc unde exista abuzuri, respectiv montare de calorifere,cu alta suprafata radianta abuziv dar in schimb s-a refuzat de vreo 60% montarea CIVI:LIZATA de repartitoare deoarece este mai convenabil sa plateasca TOTI plusul de confort al celorlalti...
Si cum este CRIZA, chestia cu zugravitul celor cateva mici pete de ploaie scursa de pe geamuri , care la prima ploaie vor reaparea,e ca treaba cu ceasurile de aur, propusa de primarul capitalei...Adica satul arde si baba se piaptana!
Multumesc, oricum pentru sfat.
User karpop.Referitor la abuzuri,mai mari sau mai mici ,exista chiar daca nu sunt toate "dibuite"de vreme ce pana acum nu a postat nimeni pe forum satisfactia de a fi membrul intr-o asociatie in care sa existe intelegere deplina,amabilitati si totul sa se faca prin acordul tuturor.Aveti perfecta dreptatea cu CRIZA,pacat ca nu a-ti precizat ca aceasta isvoraste din dezinteresul,ignoranta ,sau rautatea proprietarilor.Succes sa realizati o lucrare trainica cu ,costuri rezonabile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea participarii la reparatii ContSters44693 ContSters44693 Buna ziua! Pe scurt, as vrea sa relatez ca am contribuit cu suma de 500Ron pentru zugravit pe scari, deoarece asa au hotarat ceilalti...motiv pentru care am ... (vezi toată discuția)
Montare geamuri cu tamplarie pvc pe casa scarii fara a imi da acordul. AdrianZet AdrianZet Buna seara. As dori sa-mi spuneti daca Presedintele asociatiei de proprietari are dreptul de a decide montarea geamurilor cu tamplarie PVC (probabil si usa ... (vezi toată discuția)
Zugravit scara de bloc aaa123 aaa123 scara blocului in care locuiesc nu a mai fost zugravit de f multi ani. cine are in atributii asa ceva? se ocupa de acest lucru asociatia de proprietari? ii pot ... (vezi toată discuția)