avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt bolnava de diabet. Sunt din Bucuresti.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt bolnava de diabet. Sunt din Bucuresti.

Am fost cateva zile internata la spitalul Cantacuzino. Mi s-a spus sa merg sa incerc sa ma pensionez dar unde sa merg, nu mi s-a spus, mai ales ca rezidentele ce erau duminica nu stiau nimic, decat cum sa folosesc ''seringa speciala'' pentru insulina. Pana nu de mult, am lucrat ca freelancer cu engleza, fara asigurare medicala. Dar nu mi-o platesc nici calugaritele catolice ale Maicii Tereza, unde am facut diabet din jigniri zilnice, cand faceam lectii cu copiii rromi din Ferentari. Ele aveau un program..de ''umilire'' prin jigniri (!!!!) si ..eu eram inclusa ca ce? Nu sunt catolica, nu sunt calugarita. Am facut glicemia de la 100 la 345 si nu mi-am mai revenit. La catolici sefii se schimba la 3 ani. A venit sefa o obraznica si rea calugarita din Italia, care doar m-a jignit si mi-a spus sa-mi vand casa .. ca sa platesc asigurarea medicala. Ap. cf. I ..cu 3 camere! Si.. altele.. ca daca vii de foarte jos, trebuie sa nu fi ''caritabila'' ci sa dai cu pietre in cei bolnavi. Nu mai zic , ca primesc bani de la guvernul roman, din taxe si impozite, etc. de la ortodocsi , care-s majoritari, 90% si-i folosesc pentru ele, si pentru rromii care nu muncesc, nu invata nici sa scrie si citeasca.. etc.
Deci vreau sa stiu unde sa ma duc si ce sa fac ca sa obtin asigurare medicala si pensie de handicap ''pe diabet''. CASMB este tocmai prin cartierul Floreasca, si am si o fractura de col femural, recenta, cu deplasare ce nu a putut fi operata si merg in carje.
Deci: cum obtin asigurare medicala ''pe diabet'', de unde , si cum ma pot pensiona de handicap-diabet.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Anca Mirica , Avocat 20:59, 26 Noiembrie 2016
Nu va puteti pensiona pe motiv de diabet deoarece diabetul nu este considerat un handicap. Nu exista o asigurare medicala "pe diabet" ci o asigurare medicala generala pe care fiecare o plateste din veniturile obtinute.


1. - Se poate beneficia de pensie de invaliditate oricand, daca medicii vor decide incadrarea intr-un grad de invaliditate.
- Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale, de pe langa Casa de Pensii, avand in vedere si documentele medicale emise de medicul specialist care asigura asistenta medicala.
- Trimiterea catre medicul specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

2. - Cu privire la asigurarea de sanatate adresati-va Casei de Asigurari de Sanatate a municipilui Bucuresti (CASMB).

- Cititi si pe:

[ link extern ]

[ link extern ]

Stiu ca nu se face pensionare, in tara asta pe ''caz de diabet'' multam de raspuns,
dar am probleme grave de sanatate cu inima, cu diabet oscilant, si altele.
Pensiile de handicap sunt infime, sub 50 lei.
Asa ca.. stau si astept.. sa-mi pot plati / sa mi se plateasca aigurarea medicalas , sa gasesc niste doctori responsabili, care sa nu-mi spuna ca sunt OK, cand am tahicardita si cardiopatie ischiemica, sechele grave la gractura cu deplasare de col femural si sunt suspecta de cancer la intestine, etc. Am fost inscrisa in Programul national de Diabet.. si, ha, ha am dat de-o doctora ce mi-a spus ca si daca mananc orez o cana .. orez brut, care fiert, face o cratita/ zi,e OK, cand ar trebui sa stie ca cei care mananca orez, asiaticii, au cele mai multe cazuri de diabet.
Alta n-a inteles de ce ametesc, pai.. la Spit.Paulescu-Cantacuzino, erau cam 20 paciente, in ''sectia mea'' si toate ..ameteau..de la diabet.
Doctorii nu stiu, de ce, trebuie sa tot caut eu prin tratate medicale ce am.
A, da stiu, si cum este cu asigurarea, 69r/luna..si 6 luni inainte, sau ma declar.. etc.
Multumesc.
Ma rog, Domnului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua mă interesează ce drepturi de a se pensiona are o ... Cody69 Cody69 Buna ziua. Ma interesează ce drepturi de a se pensiona are o persoana de 55 de ani, cu diabet, care a muncit doar 9 ani cu carte de munca apoi fara . Și ... (vezi toată discuția)
Persoana fara nici un venit evghenii evghenii Buna ziua , mama mea nu a lucrat cu carte de munca niciodata, a avut un ajutor de handicap 232 ron pentru ca este aproape nevazatoare din cauza diabetului ... (vezi toată discuția)
Scutire de impozit pe salar si alte beneficii (grad handicap) dast1967 dast1967 sint o persoana care in urma unui accident a suferit o fractura de col femural. In urma interventiei chirurgiclale mi s-a implantat o proteza necimentata. ... (vezi toată discuția)