avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Se pot pune propriri pe conturile unui S.R.L. al carui ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Se pot pune propriri pe conturile unui S.R.L. al carui administrator are datorii personale la stat?

Treaba sta cam asa, am avut un BIA pe care am inregistrat niste datorii deoarece mi se imputa niste tva neachitat, in paralel am si un SRL pe care am transferat activitatea tocmai pentru a nu atinge acel prag care sa ma faca platitor de TVA pe BIA. Pe scurt ANAF-ul a scos din activitatea SRL niste sume si le-a pus pe BIA tocmai pentru a ma baga la TVA. Am avut proces, l-am pierdut si primeam in continuare pe persoana fizica instiintari cu datoria catre ANAF.
Mai nou am primit pe SRL o ,,Adresa de instiintare a popririi asupra sumelor datorate debitorului de catre terti" in care spune asa:
In baza art.236 alin.5 din Legea nr.207/2015 prinvind Codul de procedura fiscala, se infiinteaza poprirea asupra sumelor de bani datorate de dumneavoastra cu orice titlu, debitorului urmarit (numele meu) (adresa domiciliu personal), conform titlurilor executorii emise de SERVICIUL FISCAL.
Sumele vor fi retinute si virate in conturile deschise la unitatea de trezorerie a statului.

Eu inteleg din asta ca au scos SRL drept dator la mine ca persoana fizica si ca atare se pune poprire pe contul SRL-ului pe sumele alea datorate de BIA. Va rog frumos daca ma puteti lamuri daca asa sta treaba si daca este legal sa faca treaba asta ANAF-ul si modalitatile legale in care pot combate aceasta poprire. Si daca ma poate cineva lamuri si ce inseamna mai exact poprirea pe contul SRL-ului, nu am sa mai pot plati impozite si alte lucruri si toti banii vor merge direct pentru stingerea acelei datorii personale? Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Poprire conturi bancare pentru impozite neplatite gnosy gnosy M-am trezit cu proprire pe conturi pentru neplata unor impozite la Directia Finantelor Publice. Neglijenta mea, asta e.... Suma proprita era mai mica decat ... (vezi toată discuția)
Fratele meu a lucrat in suedia in 2015 și i-au trimis in cont ... Silvia111123 Silvia111123 Fratele meu a lucrat in Suedia in 2015 și i-au trimis in cont 10.000 de coroane, pe care după i-au cerut înapoi pt ca a greșit contabilul, dar fratele meu ... (vezi toată discuția)
Anaf adresa de instiintare privind infiintarea popririi Irina_sebea Irina_sebea Buna ziua, Am primit in contul online de la ANAF o \"[b]Adresa de instiintare privind infiintarea popririi[/b]\" in format .pdf si contine urmatorul ... (vezi toată discuția)