avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua !

As dori sa stiu daca odata cu majoratul copilului, obligatiile de plata a pensiei alimentare inceteaza sau nu. In cazul in care obligatia nu inceteaza, as dori sa stiu in baza carei precizari/articol de lege si din care lege, aceasta obligatie s-ar mentine. Mentionez ca in hotararea de divort se precizeaza obligativitatea platii unei sume fixe, in functie de venit, pana la majoratul copilului. Multumesc !




Cel mai recent răspuns: edyB , utilizator 19:56, 2 August 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Unde este precizat acest lucru?.. pentru ca nu am gasit in codul civil, acolo unde este inclusa si problematica familiei.

Multumesc pentru amabilitate
Ultima modificare: Marți, 2 August 2016
edyB, utilizator

art 499 din codul civil
(3) Părinţii sunt obligaţi să îl întreţină pe copilul devenit major, dacă se află în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăşi vârsta de 26 de ani.
E in regula, am gasit, art 499 NCC

Inca o data multumesc pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere Radu Aura Radu Aura Am instituit poprire cu nume de intretinere pe salariul unui salariat, insa am urmatoarea nelamurire: copilul este clasa a- XII-a, daca nu continua studiile ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere vs starea civilă: o mai primesc dacă decid să mă căsătoresc până termin facultatea? Aleeeeeeeeexis Aleeeeeeeeexis Buna ziua ! Am 23 de ani, sunt studenta si primesc pensie alimentara de la unul din părinți lunar .As avea întrebarea următoare: dacă decid sa ma ... (vezi toată discuția)
Parintii sunt obligati sa isi intretina copii si pe perioada ... andreeabrd28 andreeabrd28 Parintii sunt obligati sa isi intretina copii si pe perioada studiilor de faculate in conditiile in care studiaza la frecventa redusa? Nu ma raportez doar la ... (vezi toată discuția)