avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare /Salariu referent primarie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare /Salariu referent primarie

Buna ziua...M-am angajat de 2 zile la o primarie ca Referent in cadrul compartimentului de situatii voluntare de urgenta...Precizez ca am studii superioare de lunga durata (Inginer ) Cand am semnant contractul m-a incadrat cu 1250 si mi-a cazut fata.De ce asa putin ?? As dori sa ma lamureasca cineva si cum sa fac sa am salariu mai mare ?! Postul poate fi transformat pe studii superioare ?Multumesc.
S-au cerut studii superioare ? Daca nu, asta e incadrarea. La noi in institutie a fost la fel , incadrare cu salariul minim deoarece salariul stabilit prin lege pentru contractual era mai mic decat minimul. Eu sunt functionar public, inspector principal, vechime 11 ani in primarie si un salariu de incadrare de 1430 lei.
Dar poate fi postul "transformat' pe studii superioare la ANFP ? Aveti idee ? Multumesc.
ANFP nu are nicio legatura cu posturile de personal contractual.
gabrielcostache24 a scris:

...
Cand am semnant contractul m-a incadrat cu 1250 si mi-a cazut fata.De ce asa putin ?? As dori sa ma lamureasca cineva si cum sa fac sa am salariu mai mare ?! Postul poate fi transformat pe studii superioare ?



Cf. Codului Muncii,art.17:

1) Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.
(2) Obligatia de informare a persoanei selectate in vederea angajarii sau a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii contractului individual de munca sau a actului aditional, dupa caz.

Din moment ce ati semnat deja contractul de munca se considera ca ati fost informat de catre angajator si asupra salariului si tacit ati acceptat !
Salariile in administratia publica locala ,fie ca e vorba despre personal contractual sau functionari publici, functiile cu nivel de st superioare cat si cele de nivel mediu,sunt f. scazute !Singurele posibilitati pt o eventuala crestere salariala in cazul dvs ar fi fie o modificare a legii salarizarii unitare in sist bugetar,fie in urma unei promovari in treapta profesionala (daca nu ati fost incadrat la nivel maxim)sau obtinerea de gradatii suplimentare pt vechime in munca.

2. In ceea ce priveste transformarea postului ,acest aspect tine doar de conducatorul unitatii administrativ/teritoriale,respectiv primar care initiaza un proiect de hotarare pe aceasta tema pe care il va supune dezbaterii si aprobarii Consiliului Local.
Buna dimineata...revin cu o intrebare : Primarul (angajatorul) poate sa-mi acorde un spor la salariu ,deoarece am studii superioare ? sau alt spor ca sunt angajat la serviciul voluntar pt situatii de urgenta ? Multumesc.

Alte discuții în legătură

Spor la salariu personal contractual mopeda mopeda buna ziua, sunt salariat contractual la o primarie sef serviciu voluntar situatii urgenta , am obtinut in luna iulie o diploma de licenta si intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Salarizare functionari publici lenutzamia lenutzamia am si eu o intrebare: lucrez intr-o primarie ca si referent .in anul 2011 la data de 1 iulie din contractual mi s-a transformat postul in functie publica ... (vezi toată discuția)
Salarizare absolvent studii superioare, bugetar dros dros Sunt absolvent de studii superioare, promotia 2009/2010, cu licenta, si sunt nou angajat, primul loc de munca, intr-o institutie bugetara, incepand cu luna ... (vezi toată discuția)