avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Opinie medicala specializata pentru incheiere contract ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Opinie medicala specializata pentru incheiere contract vanzare-cumparare imobil

Buna ziua,
Am incheiat pe data de 22.07 un Antecontract de vanzare-cumparare pentru un imobil apartament la biroul notarului public, in calitate de promitent cumparator, notarul fiind ales de catre promitentul vanzator.
Am facut toate demersurile necesare la banca pentru evaluarea imobilului, acordarea creditului etc., am obtinut aprobarea finala in 12 zile de la semnarea antecontractului. Banca a cerut notarului care a autentificat antecontractul sa ceara extras de autentificare deoarece sunt toate aprobarile necesare pentru semnarea contractului.
Raspunsul notarului a fost foarte sec, in sensul ca a solicitat promitentului vanzator o opinie medicala specializata care intarzie. Promitentul vanzator a adus programarea de la INML pe data de 10.10.2016 si a afirmat faptul ca nu mai este obligat sa incheie contractul de vanzare cumparare deoarece prin Antecontract avem termen pe data de 19.08.2016 (el nici nu mai doreste acest lucru deoarece sustine ca putea sa obtina un pret mai bun).

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1-Opinia medicala specializata trebuie obligatoriu data de INML sau poate fi luata si de la un alt medic specialist?
2- Opinia respectiva nu trebuia ceruta de catre notar inainte de incheierea antecontractului, nu la 10 minute dupa autentificarea acestuia (cand notarul sustine ca a fost momentul cand a constatat ca sunt ceva suspiciuni cu privire la capacitatea de discernamant)?
3-Daca perioada in care trebuia incheiat contractul este depasita din acest motiv, promitentul vanzator nu mai poate fi obligat sa incheie contractul?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:44, 15 August 2016
1) daca notarul a solicitat Certificatul medico-legal psihiatric INML, atunci asta trebuie adus
2) opinia este solicitata in momentul cand notarul are dubii - in cazul dvs, dupa ce s-a semnat antecontractul (ma rog, daca s-ar fi concentrat putin ar fi trebuit observat inainte, dar ...)
3) depinde de ce s-a stipulat in antecontract (situatia ar putea fi calificata caz fortuit)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare antecontract trandafir88 trandafir88 buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatorea problema: -am incheiat acum un an un antecontract autentificat la notar pentru achizitia unei case aflata in ... (vezi toată discuția)
Nerespectare antecontract vanzare-cumparare chris75 chris75 Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare (eu fiind cumparatorul), pt un apartament inca in constructie la data respectiva, acesta urmand a-mi fi predat ... (vezi toată discuția)
Notarea promisiunii in cartea funciara SaraK SaraK Buna, Am o nelamurire legata de urmatoarele clauze dintr-un contract de rezervare: [i]4.1 Promisiunea nu va fi notată în Cartea Funciară. În cazul ... (vezi toată discuția)