avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,
Pe scurt problema mea este urmatoarea: printr-o sentinta civila am fost obligat sa platesc a anumita suma de bani, iar recursul a fost respins.
Intrebari:
1). De cand incepe sa curga termenul de prescriptie ?
- de la data pronuntarii sau redactarii sentintei de catre instanta de fond (judecatorie), sau
- de la data pronuntarii (redactarii ) recursului.
2). Care este instanta de executare (cea care acorda incuviintarea executarii silite)
- judecatoria in circumscriptia careia isi are domiciliul (sediul) debitorul, sau judecatoria in circumscriptia careia isi are sediul executorul judecatoresc?art.650 (1).
3). In situatia in care executorul judecatoresc nu a obtinut incuviintarea executarii silite de la judecatoria competenta eu unde introduc contestatia la executare, la judecatoria in circumscriptia careia imi am domiciliul ( sediul) eu sau executorul executoresc.
4).,In situatia expusa este obligatorie(sub sanctiunea nulitatii executarii),comunicarea somatiei, titlului executoriu si incuviintarea executarii silite de executorul judecatoresc catre debitor, sau se incadreaza la prevederile art.668 ncpc exceptii de la comunicare ( in cazul ordonantelor si incheierilor pronuntate de instanta si declarate de lege executorii)?
5).Conf. art.671 ncpc somatia se transmite de executorul judecatoresc personal sau prin agentul procedural. este valabila daca este transmisa prin posta?
6). daca in instanta obtin nulitatea actelor de executare si intoarcerea executarii silite deoarece executorul judecatoresc nu a obtinut incuviintarea executarii de la judecatoria competenta, poate redeschide o noua executare?
7).Daca nu am primit somatia pot introduce contestatia la executare in termen de 15 zile de cand am luat la cunostinta de infiintarea popririi?
Va multumesc,



Cel mai recent răspuns: ciobi2016 , utilizator 06:42, 10 August 2016
Buna dimineata,
Chiar nu ma poate ajuta nimeni? Va rog mult pentru ca sunt la
limita cu timpul pentru contestatie.
Va multumesc,
Opinie de nepracticant-
1. la data pronuntarii- respingerii recursului
2. sediul debitorului- art 651 . cu exceptii
3. la instanta competenta.
4. trebuie comunicate
5. e valabila
6. se poate
7. da, de cand ati luat act de primul act de executare
noul cod de procedura civila - modificat si completat [ link extern ]

Buna seara,
Multumesc pt raspuns, totusi la intrebarea nr. 2 verificati art.650 (1)ncpc care mentioneaza ca "instanta de executare este judecatoria in circumscriptia careia isi are sediul executorul judecatoresc". In functie de raspunsul corect se leaga si raspunsul la intrebarea nr.3. Art.651 mentioneaza executorul jud care face executarea.
Daca datoria este catre stat termenul de prescriptie este de 3 ani conf. ncpc sau de 5 ani conf. codului fiscal?
Cu respect
pentru creante fiscale/bugetarea se aplica legislatia fiscala.
nu-i art 650 este art 651, codul a fost modificat. Apasati linkul de mai sus, cu albastru

creanta fiscala/bugetara [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 9 August 2016
Marian Bucur, Avocat
buna dimineata,
Multumesc mult pt lamuriri. Va doresc o zi minumata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta instanta contestatie executare Smarandache Smarandache Jud. Sector 3 a incuvintat o executare silita a unei Sentinte in care sectorul meu a fost indicat gresit 3 in loc de 4. Pt. a contesta incuvintarea la ce ... (vezi toată discuția)
Executare silita costel_57 costel_57 Buna ziua, Poate un tert poprit (Trezoreria Municipiului Bucuresti, )sa trimita dosarul de executare la alta trezirerie ? si sa fie executata Trezoreria sect ... (vezi toată discuția)
încuviinþare executare silitã boggieuk boggieuk Buna ziua, Astazi am aflat , ca un creditor a cerut încuviinţare executare silită impotriva mea. Eu am avut domiciliul pana in iulie in X oras , in ... (vezi toată discuția)