avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda vigneta Bulgaria
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda vigneta Bulgaria

Buna ziua,

Ne-am intors de curand din concediu din Grecia. La intoarcere am intrat in Bulgaria prin punctul de frontiera de la Makaza. Din pacate nu am avut de unde sa cumparam vigneta si au trecut citva zeci de kilometrii pana la prima benzinarie de unde am putut sa achizitionam una, cu valabilitate din aceeasi zi.
Pana la benzinarie, pe drum au fost camere, care cu siguranta au sesizat faptul ca nu aveam vigneta.
In momentul de fata am primit un proces verbal de amenda, de la Politita din Bulgaria.

Va rog sa imi spuneti daca putem contesta amenda, bazandu-ne pe faptul ca aveam vigneta valabila in ziua aceea, chiar daca aceasta a fost achizitionata ulterior inregistrarii noastre pe camera, dar in aceeasi zi.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Maia69 , utilizator 16:02, 4 August 2017
Daca pe procesul verbal este trecuta ora, nu veti putea invoca faptul ca ati avut rovinieta valabila. Rovinieta este valabila de la ora la care ati achizitionat-o.
Chiar daca intelegeti sa contestati amenda,veti beneficia de hotarare judecatoreasca defavorabila,deoarece autoritatile detin baza tehnica de comparatie si pot proba ca achizitia rovinietei a avut loc ulterior momentului in care ati fost depistat si inregistrat fara rovinieta
Ati incercat sa traduceti acel proces verbal?
Daca initiatoarea topicului analizeaza atent continutul inscrisurilor pe care le detine ,document emis de catre politia din Bulgaria si cel de achizitie rovinieta,va putea constata fara echivoc,ca sunt consemnate concret data si ora depistarii in trafic fara rovinieta valabila si a achizitiei rovinietei,date pe care le poate analiza instanta de judecata-in eventuala contestare a PV
Cum ați rezolvat până la urmă cu amenda. Tocmai ne-am intors din Grecia, și am pățit ceva similar. La dus,la Vidin, in vama era închis la Vigniete,(deschideau după 2 ore) ni s-a spus că putem merge liniștit până a prima pompă.iar zi am primit surpriza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda vigneta Ralu_Mil Ralu_Mil Buna ziua, Ne-am intors de curnd din concediu din Grecia. Am intrat in Bulgaria prin punctul de frontiera Makaza, de unde nu am putut sa achizitionam ... (vezi toată discuția)
Rovinieta cumparata,dupa ce ai fost fotografiat... HUBARDONI HUBARDONI Am urmarit cu mare atentie postariile celor care au fost \\\\\\"fotografiati\\\\\\" circuland fara rovinieta si care au cumparat dupa aceasta,in aceasi ... (vezi toată discuția)
Rovinieta popescuam popescuam Buna ziua, In data de 24.06.2016 am plecat din Bucuresti, pe A2, uitand sa platesc rovinieta. Din cate stiu, pe A2, in dreptul centurii (km 12-km13), este un ... (vezi toată discuția)