Am vazut ca tot mai multe persoane mint in CV. Eu nu am experienta si cineva mi-a zis sa mint ca am lucrat, dar a dat firma faliment ca nu au cum sa ma verifice din cazua ca nu mai exista carnet de munca. Altcineva mi-a spus ca exista o baza online unde te verifica.
Vreau sa stiu daca se poate minti in CV in legatura cu:
-sa treci ca ai fost angajat, dar nu ai muncit niciodata
-experienta (ai lucrat 6 luni, dar treci 12)
-educatia (sa zici ca ai luat bac-ul cand nu ai facut-o)
-facultate (sa zici ca ai luat licenta, dar defapt ai terminat 3 ani si nu ai mai dat-o)
-facultate/master cand defapt nu ai
-sa completezi golurile dintre anii in care ai fost angajat zicand ca ai calatorit, te-ai ocupat de o afacere cu un site/magazin online, cursuri inline (coursera), firma
-ca ai lucrat cu contract cu colaborare
-ca ai lucrat la negru in Anglia
-sa treci unele abilitati pe care nu le ai, limbi straine pe care nu le cunosti, cursuri/certificari
-recomandari de la ultimul angajator/colegi/profesori (scrisori false sau telefon al unui prieten)
Sunt pareri si pareri .... nimeni nu poate verifica acele informatii ca fiind pertinente si concludente.
Aici vorbim despre angajati , nu despre angajatori ....despre angajatori se pot lua informatii si de pe site-ul Ministerului de Finante , de la ITM - agentii de munca temporara, agenti de plasare forta de munca.
Din cate cunosc acel site este nefunctionabil in prezent.
Vorbim despre angajati dar datele sunt postate de catre angajatori ,cat despre functionalitate am scris despre acest aspect in postarea mea initiala!
Inca o data insist,NU SE PUNE PROBLEMA CALITATII INFORMATIILOR CI DOAR FAPTUL CA BAZA EXISTA (chiar si nefunctionala in prezent)
Cine imi interzice mie entitate care fac recrutari sa nu arunc o privire asupra celor consemnate acolo,ce iau in considerare sau ce nu, depinde doar de mine ! Sunt companii serioase care nu-si permit sa uzeze de astfel de mijloace doar pt a defaima un fost angajat ce le-a creat probleme,,,
Si eu am pus intrebare cine verifica acele informatii , nu am spus nimic in plus la adresa dvs.? ...Discutam doar ...
Uitati un exemplu, eu ca angajator , pot posta acolo o informatie despre un fost salariat .. un alt angajator intra si vede si de aici poate decide sa nu-l angajeze ... informatia postata de mine poate fi corecta sau incorecta , cine o verifica ca fiind corecta ? - vorbim doar teoretic , ca practic eu am alte posibilitati .
...
p.s.
Va rog sa nu va mai modificati raspunsurile dupa ce s-a postat un alt raspuns ..... puteti scrie in continuare ca un nou raspuns.
Am raspuns exact acestei "nelamuriri" prin editarea postarii mele : experienta profesionala,omul pe care il ai in fata si ceea ce vezi scris acolo poate duce la formularea unei concluzii ! Cei ce lucreaza in recrutare cunosc aceste aspecte!
Nelamurirea inca exista .... in opinia mea, eu ca angajator nu ma pot baza pe o informatie care nu poate fi verificata.
Mai bine ma prevalez de dispozitiile art.29 alin.4 C.mun. si atunci altfel se poate pune problema cu "black-list" si cu recrutarea.
p.s.
@Elpatron
Revenim la subiectul acestui topic, se poate spune ca in CV se pot trece multe lucruri care pot fi verificate de un viitor angajator decat in conditiile prevazute de lege.