Buna ziua, sunt casatorita legitim dar nu mai stau impreuna cu sotul meu de ceva vreme, sapamana trecuta am nascut iar sotul meu nu doreste sa dea buletinul pentru inregistrarea copilului si pentru a-i putea face certificatul, destii este constient ca copilul este al lui dar parintii ii interzic sa imi dea buletinul. Ce pot face in aceasta situatie, am nevoie de un sfat urgent?
Justitiarul711
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Sa va traiasca micutul, sa va bucurati de el. Acum mergeti si inscrieti-l in livretul de familie, dupa care solicitati alocatia, iar daca lucrurile degenereaza va asteptam cu drag sa va dam sfaturi. Cine stie poate intre timp revine si tatal cu sentimente mai bune.
Buna seara am o intrebare sunt casatorita civil dar eu locuiesc in Romania iar sotul la munca in Anglia si nu va putea veni acasa sa inregistreze copilul care il voi naste in vara,cum pot sa rezolv daca nu vine el ca sa ii fac certificatul de nastere cu nume tata si mama fara sot?
Sa va trimita sotul copie dupa certificatul de nastere si dupa actul de identitate. certificatul de casatorie trebuie sa il aveti, daca nu solicitati altul de la starea civila. Buletin aveti. La casatorie ati trecut pe numele sotului? Aveti acelasi nume ca si sotul?