avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... CETATENIE
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

CETATENIE

BUNA ZIUA,

AM FOST CASATORITA CU UN CETATEAN EGIPTEAN. DIN ANUL 2013 NU MAI LOCUIESC IN EGIPT, DAR ....INAINTE DE A PARASI ACEA TARA AM APLICAT PENTRU CETATENIE...APOI TOTUL S-A SCHIMBAT ACOLO SI IN VIATA MEA. SI DIN ANUL 2013 SUNT IN ROMANIA. SOTUL MEU E IN EGYPT SI A PRIMIT INSTIINTARE CA CEREREA PTR ACORDAREA CETATENIEI A FOST APROBATA. IMI SOLICITA SA II TRIMIT PASAPORTUL SA POATA APLICA ACEST DREPT ACORDAT MIE DE STATUL EGIPTEAN.

AS DORI SA STIU DACA E OK SA TRIMIT PASAPORTUL PRIN SERVICII DE CURIERAT INTERNATIONAL SI DACA ARE VREO VALOARE ACEST ACT IN CONDITIILE IN CARE EU NU SUNT ACOLO SI AM APLICATA VIZA DE IESIRE DIN TARA.

VA MULTUMESC

PS: PASAPORTUL IMI EXPIRA IN IANUARIE...DECI....IN MAI PUTIN DE 6 LUNI

B-)
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:54, 24 August 2016
Asta nu avem de unde sa stim, cum se procedeaza in Egipt pentru obtinerea cetateniei. Intelegem ca dvs. sunteti despartita in fapt de sot, dar cu toate acestea va doriti si cetatenia araba. Da, puteti sa va trimiteti actele prin curierat cu o confirmare de primire, dar sunteti sigura ca asa se procedeaza pentru a obtine cetatenia? Eventual dati un telefon la ambasada Romaniei din Egipt. Instiintarea se afla in posesia dvs?sau doar asa stiti de la sot?
[ link extern ] /
MULTUMESC PENTRU RASPUNS.....INSTIINTAREA SE AFLA LA SOTSI AM SCRIS SI AMBASADEI DIMINEATA UN E-MAIL...SA VAD DACA RASPUND. INCA O DATA MII DE MULTUMIRI
Sa va trimita sotul documentele pentru a va convinge ca este asa cum declara. Dupa care hotarati in consecinta.
Wives of Egyptian citizens (but not husbands of Egyptian citizens) can apply for citizenship (with the consent of the Egyptian husband) and acquire citizenship after two years provided that the marriage is not terminated, except in case of the husband’s death.

[ link extern ]

Sunt mai mult de 3 ani de cand ati plecat. Data vizei de iesire + lipsa unei vize care sa arate ca ati revenit poate pune semne de intrebare autoritatilor egiptene.
Ca sa nu mai zic de depunerea actelor de catre sot fara imputernicire / procura speciala sau ceva de genul asta, insa cum vorbim de o tara musulmana nimic de ar fi de mirare.
Si eu sunt de parere ca ar trebui sa-i cereti un scan al acelei instiintari, vi-l poate trimite prin e-mail.
:offtopic:
La ce v-ar folosi cetatenia egipteana? Nu veti avea mai multe drepturi decat cetatenii UE, iar ca femeie e chiar de preferat sa nu va folositi de ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - casatorie cu cetatean strain cristina camy cristina camy am si eu o intrebare am cunoscut un arab care este divortat,ce acte ii trebui pentru a se casatori in romania? va multumesc (vezi toată discuția)
Calatoria in strainatate cu un minor michaitza michaitza Buna tuturor! Sunt Mihaela si sunt casatorita cu un cetatean strain (egiptean). Acum sunt in Romania si sunt insarcinata iar in decembrie voi deveni mamica. ... (vezi toată discuția)
Viza expirata a unui copil minor evelinebloos evelinebloos Buna ziua , Am un copil minor de un an cu dubla cetatenie ( egipteana- romana ) , nascut in egipt ( tatal egiptean ). Are certificat de nastere egiptean ... (vezi toată discuția)