avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se poate face dosar penal daca am luat din greseala o ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se poate face dosar penal daca am luat din greseala o pereche de talpici de la alta incaltaminte ?

Buna seara, am probat intr-un magazin o pereche de cizme de cauciuc si pentru ca eram cu piciorul gol am luat o pereche de talpici de la alta cizma de cauciuc si am pus-o cu gandu sa incerc ca si cum as fi avut o pereche de sosete in picioare, am mers la casa de marcat, am platit cizmele insa cei de la paza m-au dus in anticamera lor si m-au pus sa platesc perechea de cizme de cauciuc pe care am descompletat-o ( de la care am luat talpicii ). M-au legitimat , au facut o copie a bonului de casa si am plecat. Pot sa ma trezesc cu un dosar penal pentru faptul ca am uitat sa pun talpicii la loc? Va rog mult sa ma lamuriti, multumesc !!
Cel mai recent răspuns: simonasim , utilizator 21:22, 19 August 2016
Din relatarea d-voastră nu cred că trebuie să vă faceți probleme. Chiar dacă entitatea economică ar face plângere penală, organul de cercetare ar constata că sunt aplicabile prevederile art. 16 alin. lit. b din Cod procedură penală, care prevede:
,,Cazurile care împiedică punerea în mişcare şi exercitarea acţiunii penale:
b) fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege;''
Cu respect, vă doresc liniștea sufletească.:D
Ultima modificare: Marți, 16 August 2016
Daniela Gratiela, Alte profesii
Daca ati achitat prejudiciul nu mai exista niciun risc dupa parerea mea.
Va multumesc mult pentru raspuns, m-am linistit !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am gresit dar nu sunt hot, ce drepturi am? adrianaigor adrianaigor buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Aseara am fost cu familia (eu , sotul si copilul de 2 ani si 5 luni) intr-un supermarket. Ne-am invartit, ne-am ... (vezi toată discuția)
Am fost prins furând în hypermarket dar nu au chemat poliția, ci doar m-au pus să plătesc produsul. mi se poate întâmpla ceva? Cristi Snd Cristi Snd Astazi am incercat sa fur o pereche de casti la 49 de lei dintr-un hypermarket din simpla prostie si nejudecata pe moment, iar dupa ce am achitat produsele din ... (vezi toată discuția)