avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... sunt scutiti cei cu certificat de handicap??
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

sunt scutiti cei cu certificat de handicap??

Buna ziua.Am o nelamurire si sper sa ma ajutati.La asociatia noastra , unde eu sunt administrator au venit vreo 3 persoane cu certificat de handicap si au cerut scutirea la plata datoriilor catre administratie . E vreo lege unde specifica asta ?? Cum pot face legal sa ii scutesc pe acei oameni??.
Mda. Persoanele cu handicap beneficiaza de anumite scutiri de taxe, plati, diminuare de obligatii in raport cu statul care sustine aceste scutiri. Asociatia de proprietari nu este o organizatie de stat, ci obsteasca si daca in asociatia Dv. ceilalti locatari sunt de acord sa-i scuteasca pe vecinii lor de anumite plati se poate hotari in AG unde sa se puna in discutie aceasta problema. Daca se hotaraste in acest sens (al scutirii), se stipuleaza in procesul verbal si asa ramane hotarat. Deci pe plan local puteti face asta.
Stimate Domn

Persoanele cu handicap nu sunt scutite de plata cotelor de intretinere. Sotia mea are gradul II accentuat de handicap si cunosc foarte bine drepturile lor.
Legea nr. 448 din 18 decembrie 2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap prevede facilitati doar la transportul in comun si impozitul pe salariu. In rest, sunt buni de plata.
Drepturile persoanelor cu handicap
Art. 6. — Persoanele cu handicap beneficiaza de drepturi la:
a) ocrotirea sanatatii — prevenire, tratament si recuperare;
b) educatie si formare profesionala;
c) ocuparea si adaptarea locului de munca, orientare si reconversie profesionala;
d) asistenta sociala, respectiv servicii sociale si prestatii sociale;
e) locuinta, amenajarea mediului de viata personal ambiant, transport, acces la mediul fizic,
informational si comunicational;
f) petrecerea timpului liber, acces la cultura, sport, turism;
g) asistenta juridica;
h) facilitati fiscale;
i) evaluare si reevaluare prin examinarea la domiciliu a persoanelor nedeplasabile de catre
membrii comisiei de evaluare, la un interval de 2 ani.
daca ei cunosc ca au acest drept legal, sa va informeze in baza cazui act normativ solicita aceasta scutire. in acest fel mergeti la sigur cu cautarea pe net si nu mai cautati acul in carul cu fin. nu este obligatia dvs sa cautati legea, ci este de datoria lor sa va informeze asupra legii, articolului, etc in baza caruia sa ceara asa ceva.
Acum am inteles. Va multumesc mult.!! E normal si firesc sa ma documentez daca sunt scutiti sau nu , pentru ca in momentul in care am fost ales administrator eu treb sa ii reprezint pe toti indiferent de statutul lor.!! Va multumesc inca o data.!!
pai oricine poate veni la dvs sa afirme ca are nu stiu ce drept de scutire de la plata, insa trebuie sa argumenteze acest lucru. altfel ramine doar o vorba aruncata in vint. il puteti scuti doar dupa ce va convingeti ca are dreptate dupa ce va documentati daca exista acea prevedere legala si daca mai este in vigoare. dar pentru asta trebuie sa va informeze despre ce lege/oug/hg este vorba
PS ... conform legii 230, fiind administrator, nu dvs ii reprezentati, ci presedintele :P
presedintelui trebuie sa ii inmineze acea solicitare, iar comitetul executiv ia decizia cu pricina, daca este cazul. dvs sinteti angajatul asociatiei si trebuie sa va supuneti deciziilor comitetului executiv si adunarii generale, nu sa luati dvs astfel de decizii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 August 2009
ContSters61266, utilizator

Alte discuții în legătură

Drepturi persoana cu handicap asociat unic la un s.r.l. Corneliur Corneliur O persoana de 23 de ani cu handicap locomotor grav, cu insotitor si care este asociat unic la o societate comerciala, are dreptul la scutirea taxei de ... (vezi toată discuția)
Scutire plata impozit cladire si teren la parinte de copil cu handicap grav moldoveanudaniela moldoveanudaniela sunt mama unui copil cu handicap grav si as dori sa stiu daca sunt scutita de plata impozitului la teren ,casa si chiar si masina,daca sunt pe numele meu!in ... (vezi toată discuția)
Impozit persoana cu handicap iustinian 13 iustinian 13 As dorii sa stiu daca o persoana cu handicap grav - tatal meu, beneficiaza de scutire la plata impozitului pe casa, terenul aferent casei si teren arabil in ... (vezi toată discuția)