avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor jignit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor jignit

Am o problema si nu stiu cum sa o gestionez.Sotul meu are o fetita din prima casatorie in varsta de aproape 16 ani,fetita sa nascut cu probleme serioase la coloana vertebrala si de aici au survenit si alte complicatii.Problema este urmatoarea: Fetita este jignita in fel si chip de anumiti colegi din clasa unde invata,am discutat cu una din domnisoare si am rugat sa se inceteze cu acest lucru,insa se continua,ba mai mult sa spus intr-un limbaj nu tocmai decent ca sunt asteptata la ea acasa si ca are si cutitele pregatite,cututie de care vreau ,mai mari,mai mici.Un sfat va rog cum sa gestionez aceasta problema.
Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2016
Doina55, utilizator
Cel mai recent răspuns: GabrielaC81 , utilizator 14:56, 24 August 2016
Normal....O sa mergem pe calea pe care ne-ati indrumat.Nu o sa tinem cont de ''sefia taticului sau a mamei''.
Insulta, calomnia și denunțul calomnios nu mai sunt infracțiuni conform NCP. Chiar si așa, minorii nu răspund pt infracțiunile comise decât dacă sunt foarte grave și dacă au peste 16 ani or în cazul acesta nu se pune problema. Poate doar o plândere pentru amenințare însă pt asta trebuie să aveți o înregistrare cu amenințările.
Haideti sa va spun ceva, avand in vedere ca sotia mea are 18 ani de munca in invatamant ca profesoara, din care, in 15 ani a avut si dirigentie.

Dirigintei nu-i va conveni, catusi de putin, sa aiba in consiliul profesoral o astfel de situatie. Isi poate pierde indemnizatia de diriginte si, pe romani, daca ii arzi la buzunar....se conformeaza imediat!

Iata ce va sfatuiesc:

1) Urgent, faceti o reclamatie scrisa, pe care o depuneti pe rand la:

a) Secretariatul liceului. Sa spuneti in antet ca e in atentia directorului. Cereti nr de inregistrare. Mentionati ca doriti sa fiti audiata de Comitetul de parinti si de cel putin un reprezentant al Consiliului de Administratie al liceului.

Va garantez ca iese iures!

Nu mentionati jignirile, alea sunt prostii...... reclamati DISCRIMINAREA pe baza unui handicap fizic al fetitei! Va spun ca nu e de joaca!

b) Inspectoratul scolar de care apartineti. Reluati acolo povestea cu discriminarea.....

c) Politia! Discriminarea pe baza unui handicap fizic este reclamatie grea.....iar politia nu se joaca cu asa ceva.

d) Daca elementele antisociale care va discrimineaza fetita au mai mult de 16 ani......sa raspunda penal! Trimiteti o cerere similara si catre Parchetul din zona in care se gaseste liceul fetitei.

e) Sesizati Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. Vor veni inspectorii de acolo sa cerceteze situatia si va garantez ca toata conducerea liceului o sa-si caute de munca daca nu reglementeaza situatia!

Dupa ce aveti un rezultat de la politie si de la parchet, va constituiti parte civila intr-un proces civil si cereti daune! Fetita este discriminata, torturata si abuzata psihic, hartuita moral! Si aceste chestii sa le pomeniti, si la politie si la parchet si la judecatorie!

Vor veni cu totii in patru labe sa va roage frumos sa-i iertati......dar sa nu-i iertati! Uitati-va la lacrimile fetitei!

Va admir si fac o plecaciune adanca in fata dvs pentru ca aveti grija de un copil vitreg!

P.S. La cererile adresate politiei, parchetului si judecatoriei....angajati-va avocat! Fara avocat va va fi foarte greu....
Ultima modificare: Joi, 18 August 2016
catalinm75, utilizator
Nu mi se pare corect ca fetita noastra sa fie zilnic hartuita in asemenea hal si sa nu se poata face nimic.Amenintarea a fost facuta la adresa mea.Fetita mea sufera destul din cauza bolii ptr a mai adauga si alte probleme de ordin psihic.Trebuie sa existe ceva de facut.
Asta este si problema,eu ma chinui sa-i tin moralul ridicat si nu mi-as dori sa apara probleme mai grave.In plus fetita este acuzata (intr-un mod vulgar) ca a lingusit si corpul profesoral ptr a primi numai note bune si laude.E vb de elevi care trec in clasa a X a incepand cu 15 septembrie 2016.
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2016
Doina55, utilizator

Alte discuții în legătură

Am nevoie de o parere, ce ar face cineva in aceasta situatie? ChidinNuta ChidinNuta Fetita mea considera ca este un elev bun la invatatura. Din cand in cand, participa si la olimpiade. Dupa o olimpiada, profesorul ei a fost atat de ... (vezi toată discuția)
Încãlcarea drepturilor la liceu ghesha ghesha Bună ziua. Sunt elev în clasa a XII-a, și consider că profesoara (diriginta) nu a avut un comportament decent. Cer ajutorul dumneavoastră, mai ... (vezi toată discuția)
Copilul meu a fost terorizat de profesori la scoala sept_mihaela sept_mihaela [quot]Fetita mea de 16 ani a fost terorizata un an de zile la scoala de diriginta si implicit si de prietenele ei celelalte profesoare,pana cand m-a sunat ... (vezi toată discuția)