Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu normele de aplicare a ordonante de majorare a salariilor in sanatate incapand cu 1 august 2016. Ordonanata am gasit-o publicata, dar normele de aplicare nu le-am gasit.
Va multumesc.
Cred ca interesul manifestat era mai curand pt modalitatea practica de aplicare a reglementarilor unui act normativ,in speta OUG 20/2016, fara norme de aplicare,in sensul in care "normele de aplicare" vin de regula sa aduca precizari mai clare asupra unor chestiuni reglementate in cuprinsul actului normativ de baza.
Este o intrebare a utilizatorului si la care s-a dat un raspuns baza pe actele normative in vigoare... nu a mentionat nimic in plus referitor la OUG 20/2016... si asa cum am mai mentionat si alt topic, in OUG 20/2016 nu se prevede expres emiterea de norme de aplicare.
:offtopic: Am inteles exact la ce se refera utilizatorul care se deduce din postare lucreaza in salarizare si care se afla in situatia de a se lovi de unele nelamuriri in aplicarea practica a actului normativ de baza , pe care se astepta sa le gaseasca rezolvate printr-un set de clarificari date de "normele de aplicare" ,cum se intampla de regula in cele mai multe dintre cazuri. In acest sens era adresata intrebarea... parerea mea !
Oricum toate precizarile aduc un plus valoric discutiei :)
Am sa iau caz concret ca sa ne lamurim:
in momentul dinaintea majorarii:
salar de baza 2607 si salar de incadrare 1710 la care mai adaug spor de 7% (1710*7 %) si un spor de 15 % (1710*15 %), si am un salar brut de 2984.
Acum dupa majorare: in grila trebuie sa o incadrez la salar de baza 2710 iar sporul de 7 % si 15 % (care nu fac parte din salarul de baza) la ce salar il raportez? Care este salarul de incadrare? Sper ca acum m-am facut inteleasa. De aceea intrebam eu de norme de aplicare.
Se aplica prevederile din ORDIN Nr. 42/77 din 13 ianuarie 2011privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 285/2010privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice,-ANEXA ,lit. G Salarizare personal din sanatate,din care se deduce ca sporurile si tariful orar nu se calculeaza la valoarea salariului de incadrare actual .