avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarizare sanatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarizare sanatate

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu normele de aplicare a ordonante de majorare a salariilor in sanatate incapand cu 1 august 2016. Ordonanata am gasit-o publicata, dar normele de aplicare nu le-am gasit.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adela1964 , utilizator 16:09, 12 Septembrie 2016
Cred ca interesul manifestat era mai curand pt modalitatea practica de aplicare a reglementarilor unui act normativ,in speta OUG 20/2016, fara norme de aplicare,in sensul in care "normele de aplicare" vin de regula sa aduca precizari mai clare asupra unor chestiuni reglementate in cuprinsul actului normativ de baza.
Este o intrebare a utilizatorului si la care s-a dat un raspuns baza pe actele normative in vigoare... nu a mentionat nimic in plus referitor la OUG 20/2016... si asa cum am mai mentionat si alt topic, in OUG 20/2016 nu se prevede expres emiterea de norme de aplicare.
:offtopic: Am inteles exact la ce se refera utilizatorul care se deduce din postare lucreaza in salarizare si care se afla in situatia de a se lovi de unele nelamuriri in aplicarea practica a actului normativ de baza , pe care se astepta sa le gaseasca rezolvate printr-un set de clarificari date de "normele de aplicare" ,cum se intampla de regula in cele mai multe dintre cazuri. In acest sens era adresata intrebarea... parerea mea !
Oricum toate precizarile aduc un plus valoric discutiei :)
Ultima modificare: Joi, 25 August 2016
ContSters400311, utilizator
Am sa iau caz concret ca sa ne lamurim:
in momentul dinaintea majorarii:
salar de baza 2607 si salar de incadrare 1710 la care mai adaug spor de 7% (1710*7 %) si un spor de 15 % (1710*15 %), si am un salar brut de 2984.
Acum dupa majorare: in grila trebuie sa o incadrez la salar de baza 2710 iar sporul de 7 % si 15 % (care nu fac parte din salarul de baza) la ce salar il raportez? Care este salarul de incadrare? Sper ca acum m-am facut inteleasa. De aceea intrebam eu de norme de aplicare.
Se aplica prevederile din ORDIN Nr. 42/77 din 13 ianuarie 2011privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 285/2010privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice,-ANEXA ,lit. G Salarizare personal din sanatate,din care se deduce ca sporurile si tariful orar nu se calculeaza la valoarea salariului de incadrare actual .

Alte discuții în legătură

Salarii, marire AlinaStanciu28 AlinaStanciu28 Buna. Sunt angajata in cadrul DGASPC ,avand functia de instructor educatie,am o vechime de 19 ani si un salar de 1470 lei. In urma ordonantei de urgenta nr. ... (vezi toată discuția)
Ordonanta 20/2016 paulciobotaru2008 paulciobotaru2008 buna ziua, va rog sa imi spuneti daca OUG20/2016 are aplicabilitate si daca sporul de doctorat, cf art. I, pct. 1 alin. 8, se poate acorda si celor din ... (vezi toată discuția)
Personalul din sănătate și educație Mariaee Mariaee Sistemul de salarizare pentru personalul bugetar din sănătate și educație va fi restructurat începând cu luna august 2016 pentru toate familiilor ... (vezi toată discuția)