avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... inscrisuri extras de carte funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

inscrisuri extras de carte funciara

Buna seara,

Impreuna cu mama am mostenit de la tatal meu o locuinta si terenul aferent (sunt unic copil, tata a decedat in 2010, eu si mama avem certificat de mostenitor ). Ulterior, mama mi-a facut act de partaj voluntar pentru tot, nu a avut nicio pretentie materiala, act fara uzufruct.

Am facut cadastru si pe extrasul de carte funciara suntem trecuti si eu si mama cote de 1/2, desi eu la OCPI am depus toate actele mentionate.


Este corect sa apara si mama in aceste acte desi a renuntat la tot fara pretentii?

Daca nu este corect cum se procedeaza pentru modificarea cartii funciare (am primit-o pe 16.08.2016)

MUltumesc
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 13:01, 13 Septembrie 2016
Strict din ce relataţi aici, aş tinde să vă dau dreptate. Dacă aţi făcut partaj voluntar, acesta trebuia notat în cartea funciară iar după ce este operat în CF, ar trebui ca întreaga proprietate să vă aparţină, prin urmare să apăreţi doar dv cu întreaga cotă în CF.

Este de asemenea posibil să fie o eroare în cartea funciară, cum adesea se întâmplă, prin urmare mergeţi la notarul care v-a perfectat actele în formă autentică şi explicaţi-i, astfel va putea face o eventuală rectificare sau dacă este strict greşala OCPI, discutaţi cu ei.
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2016
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic
Buna ziua,
Da, asa este. S-a strecurat o eroare. Am depus o cerere si se va rezolva (extrasul de carte funciara va fi pe numele meu).

Va rog spuneti-mi care este deosebirea intre intabulare si extrasul de carte funciara/cartea funciara.

Cum efectuez intabularea dupa ce voi obtine extrasul de carte funciara pe numele meu de la OCPI

Dar titlul de proprietatate la primarie?


Multumesc
Întăbularea, este acţiunea de înscriere definitivă a dreptului de proprietate în CF (Cartea Funciară). Deci extrasul CF este actul care certifică acel drept deja înscris. Faptul că dv. aveţi deja un CF (pe numele dv.), înseamnă că întăbularea a fost efectuată (notarul face demersurile necesare).

Titlul de proprietate trebuie dus la Primărie, pentru a fi luată în evidenţe (proprietatea) pentru impozit. Copia dupa extrasul CF valorează titlu de proprietate şi cu ea mergeţi la primărie pentru a vă declara proprietatea (este posibil să vă solicite şi o copie după partaj, dar nu e sigur că vor face excesul ăsta de zel).

Sper că am fost clară, deci, doar la Primărie va trebuie să mai mergeţi, după ce aveţi extrasul CF corectat.

Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mod de corectare a unei erori de inscris in tp cu efecte asupra unui contract de v-c ulterior CosticaP CosticaP Buna ziua, am o speta destul de complicata (pentru mine) la care va cer un sfat. In anul 2006 am cumparat un teren extravilan. Vanzatorul mostenise terenul, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pentru o succesiune dupa unul din parinti am depus ... roxemi roxemi Buna ziua, Pentru o succesiune dupa unul din parinti am depus un act de partaj al rudelor pentru a identifica bunurile care apartin parintelui.Cand am scos ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza la vanzarea unui teren fanamarius fanamarius Ma numesc Marius si vreau sa stiu ce pasi trebuie sa urmez la vanzarea unui teren ,detin certificat de mostenitor si act autentic de partaj voluntar imobiliar ... (vezi toată discuția)