avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum se procedeaza la vanzarea unui teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum se procedeaza la vanzarea unui teren

Ma numesc Marius si vreau sa stiu ce pasi trebuie sa urmez la vanzarea unui teren ,detin certificat de mostenitor si act autentic de partaj voluntar imobiliar cu dezmembrare


deci scrie asa EX :supr de ... situat in........,insccrisa in CF NR 1111111 ORASUL (NR CF VECHI NR: 00000000) NR CAD. NOU 2222222
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2011
fanamarius, utilizator
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 21:48, 22 Iunie 2011
Faceti cadastru,carte funciara si apoi la notar cu cumparatorul
mai trebuie facut cadastrul, intabulat terenul la biroul de carte funciara pe numele dvs, achitat impozitele la zi pt teren si apoi puteti merge la notar sa perfectati actul de vanzare-cumparare.
Daca aveti act autentic de partaj cu dezmembrare, inseamna ca aveti si intabularea facuta pe lotul care v-a revenit in proprietate. Trebuie sa fiti inscris in rolul fiscal cu proprietatea respectiva si sa aveti taxele si impozitele achitate la zi, pentru ca veti avea nevoie de un certificat fiscal la vanzare. Mergeti la notar cu actele de proprietate si incheierea de intabulare, acesta va solicita extrasul de carte funciara si veti incheia tranzactia .
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2011
narcisa_salbatica, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa ... nellyy nellyy As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa deoarece proprietarul trebuie sa faca dezmembrarea aa cestei parcele,pt ca el are o suprafata ... (vezi toată discuția)
Proceduri pentru iesire din indiviziune Rammona Rammona As dori sa stiu ce tipuri de acte sunt necesare pentru iesire din indiviziune si care sunt pasii de urmat. Mentionez ca am cumparat un teren de 1100mp ... (vezi toată discuția)
Trebuie alta intabulare daca se vinde o parte dintr-un teren ? es_own es_own Doresc sa cumpar un teren de 750 de mp, care face parte dinto parcela de 1500mp care e intabulata si are extras de CF. CE pasi trebuie sa fac?? astep ... (vezi toată discuția)