avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere

Buna ziua! as vrea sa stiu in ce conditii se poate semna sau incheia un contract de intretinere cu clauza viagera in conditiile in care MAMA mea este diagnosticata cu Alzheimer si are ,conform Medicinei legale ,discernamant minim? tin sa mentionez ca Mama si-a exprimat in mai mule randuri dorinta de a fi ingrijita de mine si de a-mi lasa partea ei de mostenire dupa moartea Tatalui meu...multumesc anticipat!
Mai am un frate...care pretinde jumate din apartament dupa moartea Mamei...
Doamna Mihaela am fost si am vb cu o doamna inspector de la Autoritatea tutelara si mi-a zis ca de cand lucreaza dansa acolo nu a semnat sau nu a participat la incheirea unui astfel de contract...eu ,in prealabil am vb cu doi notari si mai multi avocati...mi-au spus ca se poate face un contract de intretinere dar cu punere sub interdictie dar dureaza formalitatile in jur de 3 luni....nu stiu acum ce sa mai cred..ma poate lamuri si pe mine cineva?
Tin sa fac anumite precizari....locuiesc de 49 de ani in acel apartament ,timp in care l-am intretinut si am facut ceva investitii in el...deasemenea eu platesc intretinrea si cheltuielile casei,Mama avand o pensie de 400 de ron..
Ultima modificare: Luni, 22 August 2016
Mihaita30ct, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama are alzheimer și aș dori să îi un curator (sau tutore) care să aibă grijă de ea și să o moștenească. cine poate fi acea persoană și care este procedura? Ovi60 Ovi60 Buna ziua, O am pe mama cu Alzhaimer destul de avansat. In prezent locuieste in apartamentul ei iar cheltuielile de intretinere precum si o femeie care sta cu ... (vezi toată discuția)
Punere sub interdictie mgajdan mgajdan Mama are 90 de ani si a primit diagnostic \"delirium in cadrul unei demente de tip Alzheimer-forma severa\" Eu consider ca ar fi bine s-o internez intr-un ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune corina stancu corina stancu tatal meu a murit acum 1 saptamina, mama este diagnosticata cu Alzheimer. actul de deces al tatalui precum si actul de proprietate al apartamentului parintilor ... (vezi toată discuția)