avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj dupa concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj dupa concubinaj

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire in legatura cu partajul dupa ce sa trait in concubinaj timp de mai mult timp. In urma despartirii partenerul ce drepturi are?
Concret fostul meu iubit a venit in locuinta mea(proprietate personala) cu 8000 de ron (bani luati de la mama lui) din care s-au achizitionat anumite bunuri electrocasnice. Acum mama acestuia imi cere acei bani ! iam propus sa ii dau acele bunuri care fac contravaloarea acelor bani insa ea sustine sus si tare ca vrea banii!
Ce solutie imi puteti oferi?
Cel mai recent răspuns: Eugenia Constantin , Avocat 18:30, 12 Octombrie 2009
Ce nu ati inteles dvs este ca eu vreau sa ii le dau el nu vrea sa le ia pt ca nu le vrea mama lui pe motiv ca nu are ce face cu ele!!!!! Ea vrea contravaloarea lor. ceea ce eu nu am de ce sa le-o ofer pt ca acei bani nu mi-au fost dati mie sub forma de imprumut a fost investitia lui pe care vreau sa io inapoiez....si binenteles contravaloarea acelor usi...sau ma rog diferenta care mai ramasese din ele.
Astept din nou parerea dvs dupa cele mentionate.
Eu cred ca avocatul Toma Aurelian a inteles situatia dinainte.
Situatia se prezinta asa cum a aratat.=D>
De principiu, ar avea dreptul la contravaloare.
De aceea va zicem toti ca ar trebui sa consultati un avocat ,,face to face".
Doar asa s-ar putea ajunge la o intelegere echitabila si fara sa cheltuiti pre multi bani cu totii.

avocat Claudiu Lascoschi
As dori sa imi dati si mie articolul din lege unde scrie ca ar putea primi de principiu contravaloarea acelor bunuri, pentru a ma putea lamuri si eu.
Eu consider ca el ar putea sa primeasca contravaloarea acelor bunuri (asta in cazul in care are noroc la proces) doar daca eu NU as vrea sa ii le inapoiez.
Dar eu doresc sa ii le dau.
asteptam acel articol din lege in din care ar putea reiesi imbogatirea mea fara justa cauza.
va rog sa mi-l dati macar aproximativ.
va multumesc.
Eu zic sa mergeti cu avocat la proces.
Nu e simpla situatia si apararile pot fi in fel si chip.

Alte discuții în legătură

Partaj apartament, eventual bunuri, in cazul concubinajului Grati Grati Buna seara, [b]Ma poate cineva ajuta intr-un caz...bizar?[/b] Am fost casatorita, am divortat de 10 ani, dupa divort eu am cumparat un apartament, cu plata ... (vezi toată discuția)
Partaj la batranete... stroian anca stroian anca Buna ziua!Vin aici pentru a afla o parere asupra situatiei in care se afla mama mea.Adica:nu se mai intelege deloc cu tatatl meu,iar acesta o ameninta ca va ... (vezi toată discuția)
Conversatiile pe mess sunt considerate probe? ContSters297737 ContSters297737 eu l-am rugat pe fostul prieten sa vina sa ma ia din italia pt ca nu aveam bani sa plec de acolo.i-am cerut pe messenger sa faca el rost si sa vina.si-a ... (vezi toată discuția)