avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj dupa concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj dupa concubinaj

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire in legatura cu partajul dupa ce sa trait in concubinaj timp de mai mult timp. In urma despartirii partenerul ce drepturi are?
Concret fostul meu iubit a venit in locuinta mea(proprietate personala) cu 8000 de ron (bani luati de la mama lui) din care s-au achizitionat anumite bunuri electrocasnice. Acum mama acestuia imi cere acei bani ! iam propus sa ii dau acele bunuri care fac contravaloarea acelor bani insa ea sustine sus si tare ca vrea banii!
Ce solutie imi puteti oferi?
Cel mai recent răspuns: Eugenia Constantin , Avocat 18:30, 12 Octombrie 2009
Sunt de acord cu d-na/D-ra avocat asa cred ca e cel mai bine.
Exact ce v-am spus si eu prima data.
Nu stiu daca nu cumva nu ar fi vorba de un proces penal.
In acest caz ar fi utila si eficienta notificarea.
Poate ca aceasta ar fi calea de urmat.

In caz de proces civil il notifica el nu este interesat si tot asa...

In penal nu merge asa.Dar tot prin avocat trebuie rezolvata treaba inainte de a se apela la forta de constrangere a statului.

Parerea mea este ca ar trebui evitat pe cat posibil un proces civil cu privire la bunurile mobile.

avocat Claudiu Lascoschi
Dumneavoastra o sa le dati electrocasnicele si gata. Ar fi bine sa incheiati chiar un proces - verbal de predare-primire. Pana la urma acea suma de bani nu a fost donata sau imprumutata de soacra dumneavoastra. Fostul concubin a decis ce vrea sa faca cu banii lui, respectiv sa achizitioneze electrocasnice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament, eventual bunuri, in cazul concubinajului Grati Grati Buna seara, [b]Ma poate cineva ajuta intr-un caz...bizar?[/b] Am fost casatorita, am divortat de 10 ani, dupa divort eu am cumparat un apartament, cu plata ... (vezi toată discuția)
Conversatiile pe mess sunt considerate probe? ContSters297737 ContSters297737 eu l-am rugat pe fostul prieten sa vina sa ma ia din italia pt ca nu aveam bani sa plec de acolo.i-am cerut pe messenger sa faca el rost si sa vina.si-a ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune rubeluta sorin rubeluta sorin buna seara.am si eu o intrebare,tatal meu in anul 2004si-a castigat dreptul de unic proprietar a unei case in urma unui proces de constatare ,drept definitiv ... (vezi toată discuția)