avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj dupa concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj dupa concubinaj

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire in legatura cu partajul dupa ce sa trait in concubinaj timp de mai mult timp. In urma despartirii partenerul ce drepturi are?
Concret fostul meu iubit a venit in locuinta mea(proprietate personala) cu 8000 de ron (bani luati de la mama lui) din care s-au achizitionat anumite bunuri electrocasnice. Acum mama acestuia imi cere acei bani ! iam propus sa ii dau acele bunuri care fac contravaloarea acelor bani insa ea sustine sus si tare ca vrea banii!
Ce solutie imi puteti oferi?
Cel mai recent răspuns: Eugenia Constantin , Avocat 18:30, 12 Octombrie 2009
da asa este am deja un avocat...dar doresc sa ma documentez si eu.....asa pentru cultura mea...(nu ca nu as avea incredere in avocat...ca am ales unul cu renume..)
Daca aveti avocat lasati-l pe el sa se ocupe.
Daca e cu renume si partea adversa nu are si ea avocat cu renume ar putea sa va ajute.
Apararile in astfel de procese se pot face in asa fel incat mai rau v-as zapaci decat sa va ajut.
Renumele nu inseamna intotdeauna profesionalism. Renumele poate fi facut si cu bani multi...dar, sa revenim la subiect:
A. Mama fostului concubin nu are ce cauta in aceasta ecuatie. Aceasta nu v/a dat dv. niciun ban, cu niciun titlu, astfel incat eu nu as avea ce sa vorbesc cu ea daca as fi in locul dv.
B. Singurul care poate pretinde un drept de creanta ar putea fi fostul concubin.
Astfel, sa ne concentram asupra lui.
Daca bunurile au fost achizitionate pe numele lui, ii faceti o notificare prin intermediul unui avocat sa vina in data de ... ora de .... la domiciliul dv. situat in ............ pentru ridicarea bunurilor care-i apartin, respectiv ...........(enumerati toate bunurile si cantitatea din fiecare daca sunt mai multe de acelasi gen). Veti face mentiunea ca, in cazul in care nu si le va ridica in termen de ... zile, le veti depozita urmand a va achita chirie pentru fiecare zi pana la data ridicarii efective.
Cu privire la investitia sa constand in achizitionarea si montarea usilor, eu nu as deschide subiectul inca. Dupa ridicarea bunurilor mobile, vedeti ce propunere are acesta si incercati sa negociati pretul. In cazul in care nu ajungeti la o intelegere, iar valoarea pretinsa este exagerata, lasati-l sa va dea in judecata.
In toate cazurile, la predarea bunurilor veti incheia obligatoriu cu fostul concubin un PV in care veti mentiona bunurile predate . ;)
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2009
Corina Capotã, Avocat
va multumesc din suflet.
exact ceea ce dumneavoastra imi recomandati a inceput deja avocatul meu sa puna in aplicare.
asa sunt eu cer mai mereu mai multe pareri ca sa vad daca se potrivesc sau nu.
Foarte bine procedati! Mai multe pareri = progres. Una singura, posibil esec! ;)

Alte discuții în legătură

Partaj apartament, eventual bunuri, in cazul concubinajului Grati Grati Buna seara, [b]Ma poate cineva ajuta intr-un caz...bizar?[/b] Am fost casatorita, am divortat de 10 ani, dupa divort eu am cumparat un apartament, cu plata ... (vezi toată discuția)
Partaj la batranete... stroian anca stroian anca Buna ziua!Vin aici pentru a afla o parere asupra situatiei in care se afla mama mea.Adica:nu se mai intelege deloc cu tatatl meu,iar acesta o ameninta ca va ... (vezi toată discuția)
Conversatiile pe mess sunt considerate probe? ContSters297737 ContSters297737 eu l-am rugat pe fostul prieten sa vina sa ma ia din italia pt ca nu aveam bani sa plec de acolo.i-am cerut pe messenger sa faca el rost si sa vina.si-a ... (vezi toată discuția)