avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Investigații paraclinice decontate de casa de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Investigații paraclinice decontate de casa de asigurări de sănătate

În conformitate cu art.4, alin.(2) din Anexa 18 la Normele Metodologice de aplicare în anul 2015 a H.G.400/2014, ”In situatia in care casa de asigurari de sanatate constata ca, pe perioada de valabilitate a biletului de trimitere pentru investigatii medicale paraclinice, asiguratul a fost internat intr-un spital si declaratia pe proprie raspundere consemnata pe verso-ul biletului de trimitere este contrara celor constatate, prejudiciul se recupereaza de la asigurat”.
Având în vedere faptul că toți copiii cu vârsta de până la 18 ani beneficiază de servicii medicale gratuite, fiind asigurați prin efectul legii, vă rog să mă lămuriți de la cine trebuie recuperat prejudiciul, în situația în care, așa cum se precizează în articolul menționat mai sus, asiguratul este minor.
Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 18 August 2016
Laurandra, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 12:53, 20 August 2016
Sa intelegem ca minorul , la momentul prezentarii la furnizorul de investigaţii paraclinice din ambulatoriu pentru efectuarea investigaţiilor, declara pe proprie răspundere pe verso-ul biletului de trimitere, ca nu a fost internat pe perioada de la data eliberarii biletului de trimitere pana la data efectuării investigaţiilor,investigatia se realizeaza ,dupa care la un control se constata ca de fapt acest minor a fost internat in acea perioada si nu putea beneficia de analize in ambulator,paguba trebuind sa fie recuperata
In acest caz,fiind vorba despre un minor nu stiu varsta ,in opinia mea, daca copilul avea pana in 14 ani nici nu putea sa dea o astfel de declaratie,iar intre 14-18 ani avand capacitate de exercitiu restransa trebuia sa fie asistat de catre unul dintre parinti Asadar cine a declarat pe verso?
Daca declaratia este data corect,in sensul de mai sus,atunci raspunderea materiala este a parintelui .Daca nu,cred ca paguba se recupereaza de la furnizorul de servicii medicale care a efectuat investigatia. Este opinia mea ,tin sa subliniez,puteti sa solicitati si alte pc de vedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputare retroactiva de plata la cnas coryzalia coryzalia Buna ziua, Doresc sa va aduc la cunostinta o incalcare grava nu doar a dreptului pacientilor asigurati de a beneficia de servicii medicale gratuite in ... (vezi toată discuția)
Lege aplicata retroactiv coryzalia coryzalia Buna ziua, Doresc sa va aduc la cunostinta o incalcare grava nu doar a dreptului pacientilor asigurati de a beneficia de servicii medicale gratuite in ... (vezi toată discuția)
Bilet de trimitere rmn aura19731991 aura19731991 Bună ziua.am un bilet de trimitere pentru un rmn pentru o persoana cu handicap.trimiterea are data de 22.05.2018.abia acum am reușit sa găsesc o clinica ... (vezi toată discuția)