avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de lucru si ore suplimentare.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de lucru si ore suplimentare.

Buna ziua!

Am sa incerc sa povestesc cat mai in detaliat experienta pe care o am momentan la locul de munca si as dori un raspuns cat mai profesionist din partea dumneavoastra cu referire la legile codului muncii deoarece nu mi se pare corect acest tratament din partea angajatorului.

Lucrez pe ture noapte, respectiv 15-11.30-17.00-13.30, programul este anuntat angajatilor saptamanal printr-un mail din partea managerului. Fiind o companie care nu prea tine cont de sarbatorile legale am fost pus sa muncesc saptamana aceasta de Sfanta Maria dar nu m-am prezentat anuntandu-mi managerul ca nu pot veni din cauza unor probleme de sanatate. Vazand acest mesaj ma obligat sa-i dau datele concediului medical printr-un sms in aceeasi zi fiind constient ca nu aveam cum find o sarbatoare legala si nimeni nu lucra, ultimul mesaj primind-ul luni la ora 8 seara.

Programul meu pe saptamana aceasta in mod normal era de luni pana sambata de la 17-13.30 dar astazi managerul ma anuntat ca din cauza unor probleme de sanatate altui coleg ziua de duminica nu mai este acoperita si avand in vedere ca nu am venit luni ma va pune pe mine si duminica de la ora 16 pana la 01.00 oferindu-mi doar ziua de luni libera.

Acum as dori sa va intreb apeland la profesionalismul dumneavoastra daca decizia lui este corecta din punct de vedere legal, deoarece dupa parerea mea ar fi trebuit sa am doua zilele libere consecutiv ne mai luand in calcul ziua de luni cand nu am venit fiind oricum sarbatoare legala.

Va multumesc pentru timpul acordat si astept un raspuns din partea dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 19 August 2016
Pentru munca desfasurata in zilele de repaus saptamanal , salariatii beneficiaza cumulativ de:
- un repaus saptamanal de 48 de ore, acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

Potrivit art. 260 alin.(1) lit. j C.mun., constituie contraventie nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului saptamanal si se sanctioneaza cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei de catre ITM.

Asadar, nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sărbători legale Ioana Botea Ioana Botea Eu am fost in Sâmbăta Paștelui la serv și am 8libere p luna. Acum șeful mi-a zis că mi-a luat liberul p care ilustrează avem în samba Paștelui și ... (vezi toată discuția)
Ore lucrate in sarbatori legale dana.bors dana.bors In ce conditii se platesc orele lucrate sambata si duminica si sarbatorile legale . (vezi toată discuția)
Remuneratia in zilele de liber legal care cad in weekend oanazic oanazic Buna ziua, Am o nelamurire in ceea ce priveste remuneratia zilelor de liber legal care cad in weekend. Eu sunt remunerata in functie de intervalul ... (vezi toată discuția)