avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Admitere contestatie la executare - demersuri ...
Discuție deschisă în Executare silită

Admitere contestatie la executare - demersuri ulterioare

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarele probleme:

1 - Am cerut legalizarea copiei hotararii in 4 xemplare, atasand si taxa de timbru de 20 lei si specificand o alta adresa unde sa primesc hotararea. Am primit acasa la vechea adresa un singur exemplar, copiat extrem de prost si care NU are semnaturile presedintelui si grefierului, dar are in schimb stampila cu "definitiva prin neapelare".
De ce are atat de multe erori? trimis la adresa din dosar (nu la cea specificata in cerere), trimis doar un exemplar desi am platit patru, nu are semnaturi

2 - Pot folosi aceasta hotarare mai departe, desi nu are semnaturi?

3 - Trebuie sa trimit eu hotararea la executor pentru a anula toate actele asa cum scrie in hotarare? Sau trimite judecatoria automat asa cum specifica in NCPC?

4 - In timpul executarii, executorul a inscris in Cartea Funciara urmarirea silita. Ce treuie facut acum? Se va ocupa tot executorul sa scoata acel inscris din cartea funciara? Sau trebuie sa trimit eu o cerere la Oficiul de cadastru?

5 - Pentru a recupera taxa de timbru de la Kruk (este specificat in hotarare) ce trebuie sa fac? Pot trimite intai o cerere la kruk sa o plateasca de bunavoie? Sau trebuie mers direct la un executor?
Sa inteleg ca vi s-a admis co contestatie; in primul rand tineti cont ca este vacanta judecatoreasca iar judecatoriile functioneaza in regim de avarie sub presiunea justitiabililor; in al doilea rand, sentintele nu se semneazade instanta, ci doar se pune stampila de definitiv; in al treilea rand, desi nu este normal, tinand cont de vacanta jud trimiteti dv catre executor cererea pentru scoaterea din cartea func a urmaririi silite; in al patrulea rand, civilizat si legal, conf art 622 (1) NCPC, notificati pe email, sau prin executor sau prin scrisoare cu val declarata si cu confirmare de primire pe actualii debitori-fosti creditori sa va returneze de buna voie taxa de tb si sa-si execute celelalte obligatii stabilite de instanta , si abia apoi solicitati interventia executorului; simt din modul in care va exprimati o furie adanca impotriva creditorilor-fosti insa daca nu au trecut trei ani de cand v-a fost comunicat titlul executoriu acestia pot relua executarea silita in situatia in care nu a fost desfiintat acel titlu; tensionarea relatiilor dintre dv si focreditori nu ajuta nimanui; incercati sa rezolvati ambele diferende pe cale amiabila;
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2016
gi-jane2, moderator
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Desi pare, nu sunt deloc furios pe creditori (mai degraba pe executor, si pe secretara care te manaca inainte sa ajungi la seful ei). Sunt doar stresat ca neavand la cine sa apelez juridic, sper sa nu omit vreo chichiță si sa ma fac de ras.

O ultima intrebare: Dupa ce instiintez executorul de hotarare, este posibil ca acesta sa astepte vreo taxa de timbru sau alt gen, pentru a scoate executarea din cartea funciara? Poate trece un an si tot nu sunt scos de acolo, pentru ca executorul ar mai astepta ceva fara sa ma anunte.

Intreb pentru ca asa am patit in timpul procesului cand am cerut copie dupa dosarul de executare. S-au amanat doua termene de judecata pentru ca nu sosise dosarul de executare, pana m-a intrebat judecatorul daca am platit la executor taxa de xerox.
puteti face si dvs modificarea in carte funciara, daca nu s-a facut deja. Mergeti la cadastru cu hotararea avand mentiunea defintiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa de timbru dupa admiterea contestatiei la executare m_m m_m Buna ziua, Luna aceasta am castigat doua contestatii la executari silite initiate de kruk, anulandu-se toate actele de executare. Hotararile nu sunt ... (vezi toată discuția)
Cum devine definitiva o hotarare? m_m m_m Buna ziua, Am castigat doua contestatii la executare silita, cu termen de 10 zile de apel de la comunicare. A trecut o luna de la comunicare, am sunat ... (vezi toată discuția)
Temei legal plata suplimentara Gabriel1956 Gabriel1956 Intr-un dosar de executare silita, am achitat in intregime suma prevazuta in Hotararea judecatoreasca in care se include si onorariul executorului. Cerand ... (vezi toată discuția)