avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Taxe la fisc in cazul unui contract de prestari ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Taxe la fisc in cazul unui contract de prestari servicii

buna ziua,
ce taxe platesc la stat in cazul unui contract de prestari servicii? as vrea deasemenea sa stiu ce taxe plateste beneficiarul serviciilor prestate de mine?
Va intreb aceste lucruri pentru ca vreau sa stiu care este situatia mai avantajoasa pentru angajator dar si pentru mine (legala) ca taxele sa fie mai mici din cele doua:
1) CIM intre angajat/angajator
sau
2) contract prestari servicii intre PFA (adica subsemnatul) si Compania "X"
Mentionez ca sunt PFA dar si pensionar. Am lucrat in aviatie, mecanic si am pe PFA cod CAEN profil reparatii aeronave, deci pot presta servicii ca PFA.
In aceasta situatie as dori sa fiu cat mai "atractiv financiar" pentru compania unde incerc sa-mi caut de lucru, in cazul unei angajari/colaborare prin prestare de servicii.
Va multumesc si sper ca am explicat destul de clar, pentru a putea avea un raspuns competent de la dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: daxy_ro2002 , utilizator 07:47, 22 August 2016
Aveti in vedere ca strict pe exemplul dumneavoastra, activitatea poate fi considerata de catre cei de la fisc activitate dependenta si pentru asta sa fie platite toate impozitele si contributiile sociale ca la un venit salarial chiar daca aveti pfa.
Deci cel mai bine este sa va angajati la respectiva firma cu contract de munca.
domnule George,
va multumesc pentru raspunsul prompt. Referitor la ce mi-ati raspuns pot sa va spun ca sunt PFA dar sunt si pensionar cu pensie pentru limita de varsta. Din cate cunosc eu o Persoana Fizica Autorizata care este si pensionar nu trebui sa plateasca catre fisc decat impozit pe venit si sanatate (16% + 5,5%). Asa ar fi normal...de ce as mai plati asigurarile sociale (10.5%) din moment ce am terminat cu activitatea si sunt deja pensionat? Asadar luand in considerare doar acest motiv si deja este un avantaj. Sa ma corectati daca gresesc.
Nu mi-ati raspuns daca si beneficiarul prestarilor mele (compania "X" pentru care as dori sa lucrez) are aceleasi contributii catre fisc, in cele doua situatii descrise de mine?

cu stima
Ultima modificare: Luni, 22 August 2016
daxy_ro2002, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite pfa versus angajat daxy_ro2002 daxy_ro2002 buna ziua, nu stiu care e procedura pe acest forum, insa intrebarea am mai pus-o insa raspunsul a fost total neprofesionist si nu am inteles nimic. Prin ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii intre pers. fizica si srl .... ce implicatii sunt? Tavya Tavya Buna ziua Se poate incheia contract de prestari servicii intre persona fizica si SRL pt activitati de barman (prepararebauturi si incarasi)? Ce taxe ar ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii pfa radubr radubr Caut un model de contract de prestari servicii - consultanta tehnica in constructii-ca pfa .Ce obligatii financiare deriva din acest contract (impozit, taxe, ... (vezi toată discuția)