avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Vechime în specialitatea studiilor necesare ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei

Sunt absolvent Drept 2014 ( 240 credite), absolvent 2015 master Cooperare Internationala In Justitie (60 credite). Curs specializare 2016 Expert Prevenire si Combatere a coruptiei. Din 2008 si pana in prezent, sunt membru (numit - contract de mandat) intr-un consiliu de administratie al unei firme care apartine Consiliului Judetean si membru - consilier juridic intr-un ONG (fara retributie). Cu toate acestea, la concursul pentru angajare la stat, nu pot dovedi vechime in specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei. Mi se accepta dosarul pentru ocuparea unei functii cu studii superioare doar ca debutant. Este legal ?
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2016
mancipri, utilizator
Cel mai recent răspuns: mancipri , utilizator 22:44, 5 Septembrie 2016
Inteleg ca ati fi dorit sa candidati pt un post de consilier juridic gr.asistent,ceea ce presupune ca v-ar fi fost necesar minim 1 an vechime in specialitate
Daca dosarul v-a fost respins la selectie,inseamna ca la data respectiva nu aveati acel an lucrat in specialitatea juridica.
Spuneti ca ati absolvit dreptul- licenta abia in 2014,logic in 2016 trebuia sa aveti 2 ani de specialitate daca lucrati ca si consilier juridic ,atata timp cat dosarul nu a fost admis,putem deduce ca la acel ONG nu ati figurat incadrat ca si consilier juridic ,cei 8 ani ies din discutie ,nu aveati cum sa fiti jurist din 2008,daca ati absolvit in 2014!
Trebuie sa stiti ca unitatea bugetara la care va desfasurati activitatea ca electrician nu are nicio obligatie sa va promoveze pe un post cu cerinte de studii superioare !
Stimata doamna, am specificat clar ca lucrez de 34 de ani ca electrician. Activitati adiacente urmatoarele: Membru in consiliul de administratie sunt de 8 ani (detin o adeverinta in acest sens). Pana in 2014 este logic, ca nu puteam activa cu studii superioare, dar din 2014 si pana in prezent au trecut 2 ani. De ce trebuie scosi din calcul cei ultimi 2 ani ? La ONG, de asemenea am specificat ca sunt membru - consilier juridic ( membru nu angajat, fara retributie, si detin o adeverinta in acest sens ). Reiese clar ca nu am lucrat cu carte de munca, ca si consilier juridic. Intebarea mea era, de ce nu sunt luate in considerare cele doua adeverinte ?! Si nu in ultima instanta, masterul tot in specialitatea juridica nu imi aduce nici un avantaj in sensul spetei de fata ? Sunt totusi 5 ani de studiu... toti in sistemul Bologna.
Calitatea de membru in Consiliul de Administratie al unei firme apartinand de Consiliul Judetean, nu implica, in mod obligatoriu, studii superioare juridice. V-ar fi ajutat mult, daca ati fi fost angajat, calitatea de consilier juridic la ONG. Asa, perioada lucrata fara retributie nu poata fi considerata vechime in munca si mai ales in profesie.
mancipri a scris:

! Si nu in ultima instanta, masterul tot in specialitatea juridica nu imi aduce nici un avantaj in sensul spetei de fata ? Sunt totusi 5 ani de studiu... toti in sistemul Bologna.

Masterul in cazul dat nu va aduce niciun avantaj pt ocuparea postului de cj ,caci nu exista o cerinta a postului in acest sens! Este suficienta absolvirea primului ciclu finalizat cu diploma de licenta in stiinte juridice -drept ca si conditie a nivelului de instruire.
mancipri a scris:

...membru - consilier juridic intr-un ONG (fara retributie). Cu toate acestea, la concursul pentru angajare la stat, nu pot dovedi vechime in specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei. Mi se accepta dosarul pentru ocuparea unei functii cu studii superioare doar ca debutant. Este legal ?

Daca la ONG ati fi avut macar incheiat un contract de voluntariat , atunci activitatea de voluntariat se considera experienţă profesională şi/sau în specialitate, în funcţie de tipul activităţii, dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite.

Alte discuții în legătură

Participare la concurs pentru ocuparea postului de secretar de comuna Lafayette68 Lafayette68 Aş fi foarte recunoscător dacă o persoană competentă mi-ar răspunde la următoarea întrebare: Poate participa la un concurs organizat în vederea ... (vezi toată discuția)
Vechimea in specialitatea studiilor ailimafamee ailimafamee Buna ziua! Va rog sa-mi oferiti, daca se poate, cateva explicatii cu privire la \"vechimea in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei ... (vezi toată discuția)
Concurs recrutare administrația publică agario agario Bună ziua, la un concurs de recrutare pentru un post de conducere în administrația publică (secretar comuna) este obligatoriu masterul sau studiile ... (vezi toată discuția)