avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi copil nerecunoscut
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi copil nerecunoscut

Buna ziua!

Am cateva nelamuriri si as avea nevoie de ajutorul dumneavoastra.
Dpdv legal, tatal meu nu m-a "recunoscut" niciodata (in certificatul de nastere, spre exemplu, am o linie trecuta in dreptul tatalui). Acum ca sunt majora, as vrea sa stiu ce drepturi am si cum il pot actiona in instanta, avand in vedere faptul ca nu am primit pensie alimentara nici macar o luna. Mentionez faptul ca ma aflu in posesia testului de paternitate care dovedeste ca dansul este tatal meu.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MariaBalasa , utilizator 20:35, 25 August 2016
Il puteti gasi prin instanta apeland la serviciul de evidenta a populatiei, deschizand proces pentru pensie intretinere.
Ultima modificare: Marți, 23 August 2016
Cris1971, utilizator
Cris1971 a scris:

Il puteti gasi prin instanta apeland la serviciul de evidenta a populatiei, deschizand proces pentru pensie intretinere.

pentru recunoasterea paternitatii

Daca vreti neaparat sa rezolvati un astfel de caz eu cred ca se poate...

El ce atitudine are fata de ceea ce vreti dvs?

V-ar da dreptul in principal la dreptul de mostenire la bunurile tatalui natural.

Pe dvs. de ce va intereseaza sa rezolvati aceasta problema?
avocat_lascoschi@yahoo.com ,

Nu va pot raspunde la prima intrebare, deoarece a "disparut" cand eram eu mica, tocmai de aici si interesul meu de a rezolva aceasta problema.. as fi fost multumita sa aflu ca m-a cautat macar o data (la telefon, la adresa care nu s-a schimbat nici pana acum) sa afle daca traiesc. Eu nu stiu nimic de dansul, dansul nu stie nimic de mine.
Tot ce stiu este ca este casatorit si ca are copii.

Initial nu am vrut prin instanta.. mult timp pierdut, bani de cheltuit, iar eu sunt o simpla studenta; as dori, in primul rand, sa il cunosc, sa vad ce fel de om este, iar apoi sa primesc ceea ce mi se cuvine de drept.
Ultima modificare: Joi, 25 August 2016
gi-jane2, moderator
Se ridică foarte multe întrebări. Dacă e aşa de negăsit, poate nici nu mai există, că doar toţi suntem muritori, nu? Mă miră puţin că mama nu s- a interesat de aspectele legale ale situaţiei în primul rând pentru ea, într- o societate ( asta e şi la noi, iar la alţii chiar mult mai rău! ) în care a avea un copil din flori e un stigmat. E chiar aşa de domeniul evidenţei cine e tatăl? Tatăl ştie oare de existenţa ta? Cum s- a făcut testul acela de paternitate? În testele de paternitate se indică " tatăl probabil" dacă nu există test ADN. S-a făcut acel test? Cred că trebuie răspuns la aceste întrebări. Apoi, dacă îl găseşti într- un sfârşit, nu te aştepta la prea mult de la el, o legătură afectivă între voi e puţin probabil ( dar nu e exclus) să se mai creeze. Iar material e posibil ca el să aibă nevoie de sprijinul tău. :) Chiar merită să faci investigaţii?

Alte discuții în legătură

Testul de paternitate f_karoly f_karoly in cazul in care, s-a semnat de catre pretinsul tata un act prin care recunoaste paternitatea unui copil, in scopul de a fi trecut numele lui in certificatul ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate icantemir icantemir Sunt divortat din septembrie 2010, am pierdut custodia fetitei de 3.7 ani. Fosta sotie avea o relatie extraconjugala cu un colonel pensionar-politician. Dupa ... (vezi toată discuția)
Urgent va rog tagada paternitate noul cod civil Ande85 Ande85 Buna seara, Acum o saptamana s-a nascut fetita mea , iubita mea a intentat proces de divort si primul termen este abia in ianuarie,copilul a trecut automat ... (vezi toată discuția)