avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si partaj daca este doar autorizatie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si partaj daca este doar autorizatie de constructie

buna seara,
Urmeaza sa dau divort si am niste nelamuriri in legatura cu divortul si partajul
dupa ce voi face cererea de divort, este bine sa ma mut de la domiciliul conjugal sau nu ?Poate influenta partajul?
de asemenea noi detinem o casa.Autorizatia este inceputa pe numele sotului meu, inainte de casatorie, insa din banii mei....dar autorizatia s-a aprobat la 2 luni dupa casatorie.intrebarea mea e : ce drepturi am eu din acest imobil?
de asemenea avem sii credite care sunt pe numele sotului meu.Acestea cum se vor imparti dupa divort ?
sii astept sfaturi cu procedura.
multumesc anticipat:)
Poate exista , dupa desfacerea casatoriei prin divort (si in timpul casatoriei , insa in cazuri exceptionale , neprevazute de lege ) un partaj conventional judiciar .

Daca exista buna invoiala , pentru mai multa rapiditate , acesta se poate efectua in fata notarului public , insa costurile sunt mai mari .
In caz de neintelegere , numai instanta de judecata va solutiona diferendul intre soti.Partajul prin instrainare , si impartirea proportionala a pretului , e una din variante .Insa poate exista , la fel de bine , o imparteala , prin atribuirea unuia dintre soti , cu plata unei sulte.
Sau partajarea in natura , daca bunul comporta o asemenea modalitate de partaj .Da , instanta va hotatara cand se va plati sulta, suma de bani care intregeste dreptul de proprietate .

Succes.;)
Stoica Ioana a scris:

Poate exista , dupa desfacerea casatoriei prin divort (si in timpul casatoriei , insa in cazuri exceptionale , neprevazute de lege ) un partaj conventional judiciar .

Daca exista buna invoiala , pentru mai multa rapiditate , acesta se poate efectua in fata notarului public , insa costurile sunt mai mari .
In caz de neintelegere , numai instanta de judecata va solutiona diferendul intre soti.Partajul prin instrainare , si impartirea proportionala a pretului , e una din variante .Insa poate exista , la fel de bine , o imparteala , prin atribuirea unuia dintre soti , cu plata unei sulte.
Sau partajarea in natura , daca bunul comporta o asemenea modalitate de partaj .Da , instanta va hotatara cand se va plati sulta, suma de bani care intregeste dreptul de proprietate .

Succes.;)

sa inteleg ca partajarea cu intelegerea sotilor, se poate face la notar si atunci termenul il vom preciza noi?
iar daca nu ne intelegem, atunci partajarea o va hotara instanta si de asemenea si termenul, nu?
Daca va exista un partaj conventional notarial , poate exista si o intelegere cu privire la plata sultei.
user zeita_zeita.Distinsa colega Stoica va prezentat optiunile posibile,respectiv acord comun=notar,neintelegere=instanta.
In situatia partajului conventional notarial acesta se realizeaza de regula la data cand notarul programeaza incheierea documentelor,aceasta procedura nefiind supusa mai multor termene.Se presupune ca in momentul cand partile au hotarat partajul conventional,urmeaza la notar sa consimta si sa semneze formalitatile.
In eventualitatea in care partile nu consimt un partaj conventional,solutionarea urmeaza sa fie hotarata ide catre instanta.
buna dimineata !
Am depus marti dosarul pentri divort la tribunal de comun acord ! Ieri am si primit citatia pt prima infatisare pe data de 10 noiembrie.Va rog frumos sa imi spuneti daca ne vor declara divortati din prima sau nu ?
Cu sotul meu am reusit sa stabilim omeneste absolut tot.
Inclusiv partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei.
Initial noi am vrut sa facem un act la notar prin care sa precizam , plata sultei de catre sot pt ca el va ramane in casa construita de amandoi, dar am inteles ca este destul de scump , cam 2000 ron.
Apoi n-i s-a spus ca prin tribunal iesim mai ieftin ca la notar si se poate specifica si acolo suma si inclusiv termenul pana la care se va face plata sultei.
Va rog frumos sa ma ajutati sa clarific ! Daca se poate si suma aproximativa care va trebui sa o platesc !
Mentionez ca noi bunurile din casa le impartim..insa voi reveni dupa ele doar in cateva luni, pt ca eu ma voi muta in Bucuresti si nu pot sa le duc ! Voi reveni dupa ele mai tarziu. Sper sa vina din spate apoi sa nu m-i le dea.Iar suma platita de sot mie va fi de 800 de mil.
Mai am o problema.Anume cu mobila primita de parintii mei inainte de casatorie ! Eu vreau sa il las sotul meu, pt ca nu vreau sa il las fara mobila in casa, mai ales ca suntem ca doi frati! Insa parintii mei se scandalizeaza si spun ca vor ei sa vina dupa ea! :O Cu ce drept pot ei sa vina ? Exista vreo lege prin care au dreptul de a veni la mine in casa si sa ia bunurile cumparate de ei sau nu?
multumesc anticipat !

Alte discuții în legătură

Partaj ghebosel_leu ghebosel_leu in cazul in care divortez si de comun acord cu sotia, ma inteleg asupra bunurilor din casa este vreo problema in desfacerea casatorie?multumesc mult. (vezi toată discuția)
Partaj ContSters146176 ContSters146176 odata cu divortul se poate inainta si actiune pentru impartirea bunurilor totul prin intelegerea partilor?va multumesc! (vezi toată discuția)
Concubinaj paddy paddy Traiesc cu prietena mea de aproape 1an si jumatate,am un baietel de 6luni cu ea.Intentionez sa ma casatoresc cu ea.Am 2proprietati imobiliare in Bucuresti,una ... (vezi toată discuția)