avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1157 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si partaj daca este doar autorizatie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si partaj daca este doar autorizatie de constructie

buna seara,
Urmeaza sa dau divort si am niste nelamuriri in legatura cu divortul si partajul
dupa ce voi face cererea de divort, este bine sa ma mut de la domiciliul conjugal sau nu ?Poate influenta partajul?
de asemenea noi detinem o casa.Autorizatia este inceputa pe numele sotului meu, inainte de casatorie, insa din banii mei....dar autorizatia s-a aprobat la 2 luni dupa casatorie.intrebarea mea e : ce drepturi am eu din acest imobil?
de asemenea avem sii credite care sunt pe numele sotului meu.Acestea cum se vor imparti dupa divort ?
sii astept sfaturi cu procedura.
multumesc anticipat:)
cora2006 a scris:

Nu, nicidecum. Simpla mentiune din cererea de divort cu privire la faptul ca veti imparti bunurile comune prin intelegere nu investeste instanta cu o cerere de partaj.
O cerere de partaj de sine statatoare trebuie sa intruneasca toate elementele oricarei cereri de chemare in judecata: nume, obiect, temei de fapt si de drept.
Daca cererea de partaj este petit accesoriu cererii principale de divort, trebuie sa arate valoarea totala a masei bunurilor comune ce urmeaza a se partaja precum si descrierea acestora, cota de participare a sotilor la dobandirea bunurilor comune si modul concret de impartire al lor intre soti (ex. 1 set mobila stil Ludovic de sufragerie din lemn de nuc masiv în valoare de 10.000 lei ramane sotului, 1 balansoar din lemn de baobab în valoare de 5.000 lei - sotiei, 1 caine rasa setter în valoare de 3.000 lei - sotului, 1 set mobila de bucatarie formata din : 1 masa, 6 scaune din aluminiu si tapiterie de culoare vanilie, 5 corpuri suspendate si 5 fixe cu cate doua usi fiecare de culoare vanilie în valoare de 8.000 lei - sotiei, 5 lustre în valoare de 5.000 lei - sotului etc.). Legea prezuma ca fiecare sot are o contributie de 50% la dobandirea bunurilor comune. Daca unul dintre soti invoca o contributie mai mare la dobandirea acestora, trebuie sa o dovedeasca si sa timbreze corespunzator la valoarea in plus, peste cota de 50%. ;)

Spuneti-mi va rog frumos, dupa prima infatisare daca vom face aceasta cerere de partaj prin intelegerea noastra, ce taxe va trebui sa achitam pt acestea ?
De fapt care sunt bunurile care fac parte din masa partajabila?
In ceea ce priveste bunurile proprii ale unuia dintre soti, acestea nu se supun partajului.
2007_rozi a scris:

In ceea ce priveste bunurile proprii ale unuia dintre soti, acestea nu se supun partajului.

bunurile proprii sunt asa:
casa de 88 mp pe nivel.Are doua nivele:P+M
total spatiu 176 mp. Insa:Parterul este finisat avand bucatarie, living, o camera, garaj, casa scarii, debara si baie.
Mansarda este nefinisata, nu este facut nimic.
Terenul pe care este construita casa este al sotului meu, dobandita prin contract de vanzare-cumparare pe numele lui.
Ne-am inteles ca sotul meu imi va plati 800 de milioane de lei.Plus imi voi lua bunurile proprii, dobandite inainte de casatorie.
Mai au restul bunurilor importanta daca mie nu m-i le trebuie ? Mai trebuie declarate sau nu?
Pentru ca tocmai de asta ma plateste el cu suma asta de bani ca sa nu impartim bunurile din casa !
multumesc frumos :)
zeita_zeita a scris:

2007_rozi a scris:

bunurile proprii sunt asa:
casa de 88 mp pe nivel.Are doua nivele:P+M
total spatiu 176 mp. Insa:Parterul este finisat avand bucatarie, living, o camera, garaj, casa scarii, debara si baie.
Mansarda este nefinisata, nu este facut nimic.
Terenul pe care este construita casa este al sotului meu, dobandita prin contract de vanzare-cumparare pe numele lui.
Ne-am inteles ca sotul meu imi va plati 800 de milioane de lei.Plus imi voi lua bunurile proprii, dobandite inainte de casatorie.
Mai au restul bunurilor importanta daca mie nu m-i le trebuie ? Mai trebuie declarate sau nu?
Pentru ca tocmai de asta ma plateste el cu suma asta de bani ca sa nu impartim bunurile din casa !
multumesc frumos :)

unde este acel sem...cu limba...e din greseala pt ca am scris asa: P+M
adica parter si mansarda.Doar ca s-au preluat iconitele :)
zeita_zeita a scris:
Spuneti-mi va rog frumos, dupa prima infatisare daca vom face aceasta cerere de partaj prin intelegerea noastra, ce taxe va trebui sa achitam pt acestea ?

In cerere se vor mentiona doar bunurile imobile, daca asupra bunurilor mobile sotii s-au inteles privind modul de impartire. Singurul bun imobil, din cate vad, este doar casa neterminata. Atunci, trebuie depus un extras cf din care sa rezulte ca a fost intabulata iar daca nu a fost intabulata, se va face aceasta mentiune dar se vor depune copii de pe autorizatiile si avizele aferente constructiei. Constructia se evalueza la suma de ......... si se timbreaza corespunzator cu taxa timbru judiciar in cuantum de 3% din intreaga valoare a bunului ce urmeaza a se partaja si cu un timbru judiciar de 5 lei. La prima zi de infatisare, veti depune la dosar o tranzactie in ceea ce priveste modul de partajare al bunului care va fi consfintita de instanta printr-o hotarare de expedient ce este irevocabila. Ca urmare a depunerii tranzactiei pana la prima zi de infatisare, taxele de timbru vi se vor inapoia, conform dispozitiilor Legii nr. 146/1997. Va recomand ca tranzactia sa fie redactata de un avocat, deoarece instanta nu va ofera consultatii juridice in ceea ce priveste continutul acesteia si riscati ca sa pierdeti taxele de timbru achitate deoarece veti pierde termenul de prima zi de infatisare, si nu va veti mai incadra in textul legal privind restituirea taxelor. ;)

Alte discuții în legătură

Partaj ghebosel_leu ghebosel_leu in cazul in care divortez si de comun acord cu sotia, ma inteleg asupra bunurilor din casa este vreo problema in desfacerea casatorie?multumesc mult. (vezi toată discuția)
Partaj ContSters146176 ContSters146176 odata cu divortul se poate inainta si actiune pentru impartirea bunurilor totul prin intelegerea partilor?va multumesc! (vezi toată discuția)
Concubinaj paddy paddy Traiesc cu prietena mea de aproape 1an si jumatate,am un baietel de 6luni cu ea.Intentionez sa ma casatoresc cu ea.Am 2proprietati imobiliare in Bucuresti,una ... (vezi toată discuția)