avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Exploatare lemn de foc
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Exploatare lemn de foc

Ca Intreprindere individuala pot sa cer autorizatie de exploatare lemn de foc sau trebuie neaparat SRL ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:10, 23 August 2016
1) Ce cod caen aveti la I.I. ?
2) Ce intelegeti dvs. prin exploatare lemn de foc ?
trandafir2 a scris:

1) Ce cod caen aveti la I.I. ?
2) Ce intelegeti dvs. prin exploatare lemn de foc ?


1.caen : 4671;5210;4612;4613 (intermedieri in comertul cu material lemnos si materile de constructii )-oricum codul caen se poate modifica la reg com. cu coduri din clasa 02 "exploatare forestiera"
2.expoalare lemn pentru uz casnic-incalzire (nu pentru constructii )prin licitatie de parchet la ocol silvic cu autorizatia necesara. Nu stiu daca pot sa cer autorizatia de la Ocolul Silvic si ca II
Ultima modificare: Marți, 23 August 2016
Simona171075, utilizator
Eu stiu ce inseamna si exploatare si lemn de foc si exploatare lemn de foc, insa am vrut sa vad daca stiti si dvs. si daca vorbim despre acelasi lucru. Ca sa vi se dea autorizatie de exploatare trebuie sa indepliniti niste conditii, atat de personal (calificare, numar, etc), cat si de logistica (scule, unelte, utilaje, s.a.m.d.) si in subsdiar, cat si de bonitate a agentului economic. Daca indepliniti aceste conditii este in regula.

Insa, ca sa exploatati doar lemn de foc, fara sa exploatati si lemn de lucru este mai greu, adica ce sa faceti (?) sa licitati la niste lucrari de curatire sau igienizare ... sau ce?
In plus, doar exploatarea de lemn de foc nu este rentabila (dar ma rog, sa zicem ca excede discutei). Pentru dvs. ideal ar fi sa va lipiti pe langa unul care are autorizatie si exploateaza parchetul, si care sa va subcontracteze dvs. partea de lemne de foc.

Una peste alta, raspunsul final este - da, se poate obtine autorizatie de exploatare - daca indepliniti conditiile (care in fapt sunt foarte greu de indeplinit).
Va multumesc foarte mult pentru raspuns si explicatii. Daca ati putea explica putin si conditiile la care va referiti ,ar fi ideal.
In ceea ce priveste logistica (scule, unelte, utilaje, s.a.m.d.) o parte le am,alta se poate inchiria .Personal calificat am: padurar in familie :),restul se pot angaja .
La partea cu "lipitul"... nu stiu daca este convenabil,voi efectua ceva cercetari.

Multumesc din nou !
O.M. nr. 1540/2011 - pentru aprobarea Instructiunilor privind termenele, modalitatile si perioadele de colectare, scoatere si transport al materialului lemnos.
Asigurarea cu ultilaje proprii specifice pentru exploatari forestiere: utilaje multifunctionale, fierastraie mecanice, tractoare articulate forestiere, tractoare universale, funiculare, atelaje – Anexa 5; facand dovada detinerii de utilaje/atelaje pentru exploatarea unui volum anual de minim 2000 m3 ; dovada se face cu certificatul eliberat de unitatea administrativ teritoriala prin care se confirma plata impozitului asupra acestora;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exploatare forestiera asociatie manutescu manutescu Buna ziua, Suntem o asociatie de proprietarii de padure,si am dorii sa sa exploatam lemnul care ni se cuvine anual,dar nu stim cum se deconteaza lemnul din ... (vezi toată discuția)
Atestat - exploatare forestiera zozila zozila ce acte sunt necesare pentru a obtine atestat de exploatare forestiera si unde trebuie depuse??? (vezi toată discuția)
Monografie contabila kittycriss kittycriss Buna ziua. Nu stiu daca am ales bine unde sa adresez pentru cateva lamuriri, dar sper sa ma puteti ajuta. Ma confrunt cu o dilema daca ma poate ajuta si pe ... (vezi toată discuția)