avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fapte ilegale ale politiei si parchetului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fapte ilegale ale politiei si parchetului

Buna ziua,

Daca se poate va rog sa ma ajutati cu cateva explicatii si sfaturi la o situatie pe care o consider ingrijoratoare, cel putin.

Sunt un "blogger amarat" iar prin prisma acestui lucru s-au trezit unii sa se simta lezati de ceea ce scriu. Nota benne, n-am scris nimic despre o anumita persoana dar aceasta s-a simtit totusi lezata de mine si mi-a trimis un comentariu pe site spunandu-mi ca (citez):
...daca o sa mai scriu in favoarea lui "X" o sa ma duca pe un baraj si o sa ma arunce de sus
(incheiat citatul). In prambulul acestei amenintari, facute conform definitiei din codul penal, persoana respectiva m-a injurat de toate cele...

In codul penal, santajul si amenintarea sunt definite ca: Daca fac sau nu fac ceva o sa suport o anumita sanctiune. Acest lucru, dupa mine, este asimilabil si amenintarii. In concluzie, in urma acelui mesaj m-am adresat politiei si parchetului cu o plangere ce a fost inregistrata la finele lunii martie 2015 (cu 17 luni in urma). Mentionez ca in tot acest timp am dat telefoane de nenumarate ori pentru a ma interesa de situatie si am tot fost amanat cu diverse scuze. Toate respectivele discutii le am inregistrate audio. De asemenea am trimis si cereri scrise pentru a fi informat despre situatie.

Astazi, stiind ca politistul ce s-a ocupat de cercetare a revenit din concediu l-am sunat. M-a invitat la sediu sa verifice daca are inregistrari ale situatiei dar din ce stie el mi-a spus ca s-a dat renuntare la dosar.

Nu m-am dus inca la sediul politiei pentru ca nu sunt in localitatea respectiva dar subliniez ca personal ca parte reclamanta nu am facut nicio renuntare, nu am trimis si nu am semnat nimic in acest sens.

Foarte important este ca stiu din discutii neoficiale ca politia a identificat posesorul retelei wireless, un SRL ce sustine ca avea reteaua WiFi nesecurizata (adica putea intra oricine), iar patronul firmei respective are un dosar penal la CA Timisoara cu o alta persoana care chiar sustine ca a fost rapit si amenintat cu un pistol de acelasi patron si complici ai lui.

Politistul spune ca trebuia sa primesc o notificare de la parchet dar nu am primit-o, in plus sunt cunoscut atat de politisti cat si de postasi si este aproape imposibil sa nu-mi ajunga o scrisoare.

Ce pot face aici atata timp cat a trecut 17 luni de la depunerea reclamatiei, nu stiu cand a fost data solutia parchetului si nici daca o mai pot contesta?
Ultima modificare: Marți, 23 August 2016
mateidonea, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:21, 23 August 2016
Termenul in care puteti contesta curge de la data comunicarii. Ma gandesc ...chiar credeti ca mai este un pericol o afirmatie facuta in urma cu un an si jumatate, poate in spirit jocandi causa?
Faceți cerere scrisa sa studiați dosarul și asa va veți lamuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitate de intimat Corneliu271 Corneliu271 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat/ opinie pentru urmatoarea intrebare: am facut o plangere la politie in urma cu un an pentru ca am fost amenintat in ... (vezi toată discuția)
Plangere penala- abuz de incredere. adriatica123 adriatica123 Buna ziua, In data de 26.07.2011 am depus o plangere la Postul de politie C(pe raza comunei unde s-a produs infractiunea) din jud. Cluj. Plangerea a fost ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza ionelaioni ionelaioni am depus o plangere penala la parchet impotriva fostului iubit cu infractiunea de maltratare si amenintare,am primit un nr de dosar de la parchetul de pe langa ... (vezi toată discuția)