avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Costuri virament salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Costuri virament salariu

Buna ziua!

Pana acuma primeam salariul in bani lichizi si semnam statul de plata.
Acum angajatorul a schimbat procedura si-mi vireaza salariul in cont. Asta pt. ca pe el il costa mai putin. Banca mea in schimb imi pune pt. orice intrare de bani pe cont o taxa in functie de marimea sumei. Lunar am deci costuri de 10-12 lei. Nu-mi convine, oricum lucrez pe salariul minim pe economie, acei bani inseamna cam doua ore de lucru pt. mine.

Ce pot face?
Camd mi-au cerut numarul de cont l-am dat in scris cu mentiunea sa depuna banii la ghiseu. Atunci nu as avea nici un cost. Insa asta spun ei ar insemna iarasi costuri pt. firma.

Implicit nu mai primesc nici stat de plata.
Ultima modificare: Marți, 23 August 2016
Radu Palu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 21:02, 23 August 2016
Plata salariului prin virament bancar nu este obligatoriu, salariatul putand primi salariul si prin caseria societatii - cash.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar,Codul Muncii prin art 166(2)prevede posibilitatea ca plata salariului sa se faca in cont bancar:
(2) Plata salariului se poate efectua prin virament intr-un cont bancar.

Acest "poate" nu inseamna ca este obligatoriu ,ci ca exista si aceasta modalitate. De altfel,a existat si in sist de stat un act normativ ce reglementa ca plata sal sa se faca doar prin virament in cont ,dar a fost declarata neconstitutional!
Este un abuz din partea angajatorului,ce poate duce la actionarea sa in instanta !Incercati in prealabil o mediere cu acesta.
Chiar daca banii din salariu ajung intr-un cont bancar,statul de plata tot trebuie semnat,daca nu macar un fluturas de salariu trebuie sa primiti .
Ultima modificare: Marți, 23 August 2016
ContSters400311, utilizator
Nu a mai trebuit sa semnez nimic de cand au schimbat modalitatea de plata. Nici stat nici fluturas nu am primit. Ei considera ca prin transfer au actul doveditor ca m-au platit.

Transferul in cont nu ma deranjeaza, ma deranjeaza costurile pe care mi le provoaca.

Actionarea in instanta in baza carui articol de lege s-ar putea face?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ordinul de plata a salariului face dovada platii acestuia, situatie in care nu se mei semneaza state de plata.

Referitor la fluturasii de salariu va pot spune ca nu exista text de lege privind obligativitatea emiterii acestora.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Radu Palu a scris:


Transferul in cont nu ma deranjeaza, ma deranjeaza costurile pe care mi le provoaca.

Actionarea in instanta in baza carui articol de lege s-ar putea face?


Incercati o mediere cu angajatorul,in sensul de a solicita sa vi se suporte c/v comisioanelor bancare de retragere sau alte taxe percepute de banca in cazul cand nu exista consimtamantul dvs de a se folosi aceasta metoda de plata a salariului,pt ca s-a produs un prejudiciu material prin diminuarea drepturilor dvs salariale cu acele taxe splicitate de banca
Daca nu reusiti,puteti actiona in instanta angajatorul ,in cf. cu prevederea art 253Codul Muncii
(1) Angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.
(2) In cazul in care angajatorul refuza sa il despagubeasca pe salariat, acesta se poate adresa cu plangere instantelor judecatoresti competente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condiționarea plății ultimului salariu bună ziua! fostul ... Andy080 Andy080 Condiționarea plății ultimului salariu Bună ziua! Fostul angajator m-a anunțat că îmi plătește ultimul salariu,cash, dacă vin in ziua de plată ... (vezi toată discuția)
Salariul si banca elena138 elena138 Buna seara! Astazi am data de sariu. Astazi s-a operat contul in banca. Nu stiu ce inseamna asta, dar stiu ca eu, astazi, nu beneficiez de bani, ci maine. ... (vezi toată discuția)
Fluturas de salariu semnat si inapoiat angajatorului... mnd mnd Buna dimineata, Va rog mult sa ma ajutati, am o nelamurire, fluturasul de salariu nu ar trebui sa fie inmanat angajatului si pastrat de catre acesta? Sotul ... (vezi toată discuția)