avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare parcare - dimensiuni legale obligatorii? ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare parcare - dimensiuni legale obligatorii? nerespectare

Buna ziua,
As avea nevoie de ajutor in urmatoarea problema

Am cumparat de la constructorulul blocului si o parcare.

În momentul in care am facut antecontractul nu avea actele definitivate (CF) si am mers pe incredere deoarece cumpararea apartamenului de la acelasi consturctor cu un an inainte a fost fara probleme.

In antecontract se specifica doar ca platesc suma X pentru a patra parcare din stanga intrarii in bloc cu o latime de 2, 5 metrii. Lungimea nu a fost trecuta.

Acum cand am fost chemat la notar sa semnez contractul de vanzare-cumparare mi s-a spus ca voi primi o cota parte dintr-un teren (agricol), cota ce inseamna 7metrii patrati.

La un simplu calcul asta ar insemna ca lungimea ar trebui sa fie de 2.8 metrii ceea ce e imposibil pentru a parca o masina.

Parcarea exista fizic in dimensiunile normale dar se pare ca jumatate din ea se afla pe trotuar (trotuarul nu este delimitat).

La notar am constatat ca nu au nici autorizatia de constructie parcare. Nu am semnat contractul acesta.

Pot sa imi recuperez banii pe motiv ca ceea ce imi vand ei nu poate fi folosit ca si parcare sau un avocat bun din partea lor imi va spune: ... Domnule in antecontract nu scrie lungimea ci doar latimea de 2,5 metrii ?

Exista vreo lege care spune care sunt dimensiunile minime ale unei parcari?
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 August 2009
makao, utilizator
Cel mai recent răspuns: FDinu , utilizator 02:34, 11 Martie 2011
Suprafata de 7 mp teren pe care o dobanditi odata cu apartamentul se refera la terenul in indiviziune de sub constructie si nu la locul de parcare!!! Si este foarte corect asa...
Daca acesti 7 mp s-ar referi la parcarea din afara constructiei, unde este atunci mentionat terenul de sub constructie? Ca doar cladirea nu sta in aer?
Un loc de parcare are dimensiunea de min 2,2mx5m.
doina_manuela a scris:

Suprafata de 7 mp teren pe care o dobanditi odata cu apartamentul se refera la terenul in indiviziune de sub constructie si nu la locul de parcare!!! Si este foarte corect asa...

Cititi cu atentie primul post : cumpararea ap.s-a facut acum un an ! Este vorba de un antecontract pentru cumpararea unui loc de parcare :

În momentul in care am facut antecontractul nu avea actele definitivate (CF) si am mers pe incredere deoarece cumpararea apartamenului de la acelasi consturctor cu un an inainte a fost fara probleme.
In antecontract se specifica doar ca platesc suma X pentru a patra parcare din stanga intrarii in bloc cu o latime de 2, 5 metrii. Lungimea nu a fost trecuta.

Daca ar fi vorba de terenul de sub constructie ce se doreste a fi vandut sub o alta denumire :stunned:
Ultima modificare: Duminică, 23 August 2009
traff, utilizator
Suprafata de teren pentru parcare este alta decat suprafata care apartine blocului.

Antecontractul pentru parcare a fost facut dupa aproximativ 1 an de la cumpararea apartamentului si specifica clar ca primesc parcarea X localizata in locul Y pentru suma de bani Z.

Parcare asa cum apare acum in contractul de vanzare cumparare final (nu l-am semnat) este de fapt o cota dintr-un alt teren (o fasie dezmembrata dintr-un teren mai mare) cu CF propriu (are alt nr. de intabulare si apare ca teren agricol)

Ce este ciudat... ca pe acest contract de vanzare cumparare de la notar desi apare teren agricol, undeva jos scrie ca va fi folosit ca si parcare.

DAR, constructorul nu are avizele si autorizatiile pentru locuri de parcare
makao, utilizator
Si din cate stiu nu le permite suprafata sa faca legal parcari cu o lungime de 5 metrii tocmai din cauza trotuarului (care acum nu este delimitat ci cuprins in suprafata parcarii)

Constructorul primariei care a reabilitat strada a turnat asfalt de la borduri la capatul parcarii.

Astfel ca privite acum par a fi parcari normale dar pe acte vor sa imi dea doar jumatate.
makao, utilizator
Daca in contractul de vanzare cumparare la notar scrie ca primesc cota parte X din imobilul situat în....cu nr. cadastral.... teren arabil

Iar mai jos scrie că

Partile declara ca imobilul se afla in... si are destinatia loc de parcari.

Sunt acoperit legal ca am cumparat o parcare ???

Poate notarul sa scrie ca terenul arabil are destinatia parcari fara autorizatie de constructie parcari de la primarie???

Ultima modificare: Marți, 25 August 2009
makao, utilizator

Alte discuții în legătură

Cadastrala pt parcare in complex rezidential mihaela bigu mihaela bigu Buna ziua Am achizitonat un apartament intr-un complex rezidential, impreuna cu un spatiu de parcare exterior. Dezvoltatorul a cumparat un teren pe care a ... (vezi toată discuția)
Nerespectare dimensiuni minime loc de parcare privat utilizator128231231 utilizator128231231 Buna ziua, I. Introducere: S-a incheiat un contract de vanzare-cumparare a unei cote indivize de 12mp dintr-un teren inscris in CF, cota corespunzatoare ... (vezi toată discuția)
Construcție pe teren extravilan mariusignat mariusignat Buna ziua intentionez sa cumpar un teren pentru construirea unei case de dimensiuni teren 16 ml latime cu 22 lungime, total 350 mp. Terenul este intravilan ... (vezi toată discuția)