avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nereguli privind racordarea individuala la utilitati - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nereguli privind racordarea individuala la utilitati - bloc nou -

Bună ziua, prin prezenta vreau să vă aduc la cunoștință următoarele:

- Locuim într-un imobil nou, aflat pe o alee unde mai sunt alte șapte imobile, iar în contractele de vânzare-cumpărare sunt precizate următoarele: “Noi, vânzătorii, personal și prin mandatari, ne obligăm să transmitem cumpărătorilor toate utilitățile (gaze naturale, apa, canal, curentul electric) în stare de funcționare, în conformitate cu normele tehnice și dispozițiile legale, și ne obligăm să punem la dispoziția acestora toate documentele necesare încheierii contractelor de furnizare a utilităților pe numele lor, cumpărătorii urmând să încheie contracte de prestări servicii / furnizare de utilități în nume propriu”.

Situația e următoarea:

1) La gaze treaba a mers ca unsă, toată lumea și-a putut face contract individual.

2) La apă, există o singură factură, pe persoană fizică – dezvoltator – pentru toate cele 8 blocuri. Nu se poate face branșament individual pe fiecare imobil, pentru că este drum de servitute, iar legislația nu permite realizarea sau amplasarea unui branșament pe un astfel de drum.

3) La Enel, există contoare individuale, însă pe organizare de șantier, care a fost prelungită până pe 30.09. Fiecare bloc are alocat un contoar la intrarea pe stradă, pe stâlp. Facturile vin pe fiecare bloc în parte, pe persoană fizică – dezvoltator. Situația datează și de mai bine de trei ani pentru unele blocuri.

Blocul nostru a semnat un contract de superficie cu Enel Distribuție, s-a construit și un post trafo lângă bloc. Problema e că nu toate blocurile de pe alee au semnat, așa că lucrările (medie și joasă tensiune), realizate de un subcontractor, nu au început. Cică până nu semnează toate, situația rămâne în ceață. Dezvoltatorii ridică din umeri când sunt întrebați despre situație, nici măcar nu garantează că organizarea de șantier va fi prelungită.

În ce măsură pot fi trași la răspundere dezvoltatorii pentru nerespectarea prevederilor din contractul de vânzare-cumpărare?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:01, 25 August 2016
Initial notificati dezvoltatorul pentru a se achita de obligatiile contractual asumate,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract enel cls cls Buna ziua. Am cumparat anul trecut un apartament de la un dezvoltator care nu a depus nici un efort pentru a solicita incheierea contractelor individuale la ... (vezi toată discuția)
Racordare enel - imobil nou bogda91 bogda91 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o situatie: la cumpararea unui apartament intr-un imobil nou, in contractul de vanzare - cumparare, autentificat la notar, ... (vezi toată discuția)
Probleme cu dezvoltatorul imobiliar valentinpit valentinpit buna ziua. de aproximativ o luna m-am mutat intr.un bloc nou. Toate bune si frumoase pana cand dezvoltatorul a inceput sa ne ceara banii pe contorul de gaze ... (vezi toată discuția)