avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Titular credit care nu a platit banca niciodata timp ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Titular credit care nu a platit banca niciodata timp de 12 luni si girant obligat sa plateasca suma pentru acest titular

Buna ziua!

Vă supun atenţiei un caz al colegelor mele:
Situaţia este următoarea : În urma cu un an una dintre colege a rugat+o pe alta sa o gireze pentru un imprumut la FAUR IFSN . Aceasta a acceptat sa fie girant. timp de un an titulara nu a platit nici un leu . Avertizări la servici si pentru ea si pentru girant au fost de la banca dar nu s+a pus poprire. Titulara mai plateste din salariu si alte datorii cu poprire. Din nefericire acum a venit poprirea si pentru girant. Intrebarea mea este: ce are de facut girantul in acest caz , daca titulara nu vrea sa plateasca deloc sau daca nu are din ce fiind poprite drepturile salariale? Girantul este obligat sa plateasca toata suma titularei , cum poate recupera acesti bani ( titulara luandu+i pe toti) ?Exista vreo cale ca girantul sa faca ceva ca sa opreasca aceasta poprire? poate obliga titularul prin ceva ?

Vă multumesc
Cel mai recent răspuns: danielarusu , utilizator 12:56, 26 August 2016
Girantul este obligat la plata la fel ca si debitorul,girantul se poate regresa impotriva debitorului ptr.obligarea acestuia la plata dar, se pune problema de unde va plati respectivul debitor.
multumesc
Cumva... girantul il poate da in judecata pe titular pentru aceasta cauză , titularul fiind proprietar de apartament etc, . Pe parcursul procesului girantul va mai plati poprirea?
Specific faptul ca girantul a vrut sa ajute pur si simplu iar titularul nu a platit deloc, pot spune doar ca a profitat de bunavointa girantului. fiind titular chiar daca are si alte popriri , nu poate fi obligat totusi sa+ si plateasca datoria cumva?

Multumesc frumos
Pentru orice plătește din creditul împrumutatei, girantul o poate da în judecată ca să obțină o sentința de obligare la plată. Cu sentința, o poate executa silit.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate pune poprire atat pe salariul debitorului cat si al girantilor? lady_i lady_i In urma cu ceva timp am ajuns sa-mi girez o ruda la un CAR. Din motive care nu au tinut de el, ruda mea a ramas in urma cu plata ratelor iar intr-un final s-a ... (vezi toată discuția)
Executare silita Cris2005 Cris2005 O persoana a luat un credit si din anumite motive nu l-a platit integral. Dosarul a ajuns in instanta si apoi la executorul judecatoresc care, a pus poprire pe ... (vezi toată discuția)
Girant cu poprire pe salariu Pătruțescu Î Dan Î.I Pătruțescu Î Dan Î.I am fost girant la un credit in 2007 in care care titularul a achitat ratele pina in 2010 apoi a vindut o masina unui avocat cu care a incheiat un act de mina ... (vezi toată discuția)