avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

O persoana a luat un credit si din anumite motive nu l-a platit integral. Dosarul a ajuns in instanta si apoi la executorul judecatoresc care, a pus poprire pe pensia girantului. Intre timp executorul a aflat ca beneficiarul creditului are loc de munca si a trecut si la poprire din salariul acestuia. Intrebarea mea este : de ce platesc amandoua persoanele ? Si ce se poate face ca girantului sa nu i se mai retina bani din pensie ?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 22:33, 23 Ianuarie 2020
Nu poate girantul să oprească executarea silită, pentru și-a asumat acest lucru.
Dar își poate recupera banii de la debitor prin proces în instanță, având ca obiect o acțiune în regres.
Multumesc pentru raspuns. Dar este legal ca executorul sa incaseze de 2 ori rata ?
Este legal să execute silit toți giranții oricâți ar fi, plus titularul de credit.
Nu încasează de două ori rata lunară, ci fiecare debitor este poprit separat.
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2020
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titular credit care nu a platit banca niciodata timp de 12 luni si girant obligat sa plateasca suma pentru acest titular danielarusu danielarusu Buna ziua! Vă supun atenţiei un caz al colegelor mele: Situaţia este următoarea : În urma cu un an una dintre colege a rugat+o pe alta sa o gireze ... (vezi toată discuția)
Garant credit bancă care este valoarea NinaAlexandru NinaAlexandru Am garantat o persoană pentru un credit la banca iar această nu a plătit ratele corect și a fost data la executor judecătoresc.Eu am o pensie de 1212lei ... (vezi toată discuția)
Poprire din 2 credite doczisanyi doczisanyi Buna ziua, Problema este puțin mai complexa, este vorba despre 2 persoane care acuma 3 ani au făcut un împrumut la banca, (la momentul acela trăiau in ... (vezi toată discuția)