avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... se fura la gaze?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

se fura la gaze?

In blocul meu suntem 11 apartamente din 20 pe sistem centralizat si restul 9 pe centrala proprie ,pentru ca aveam pierderi uriase la apa calda cei de la sistem centralizat am renuntat de comun acord la apa calda menajera (blindare conducta de la subsol cu aprobare tot ).
Acum ne-am trezit cu alta chestie daca in trecut plateam la gaze in medie pe luna 20-30 lei pe luna acum ne-am trezit cel putin in cazul meu cu consum de 80 lei pe luna.
Am fost la administrator si din ce am inteles aceasta este doar avansul (sau cum i se zice ) nu regularizarea ,dar culmea cum poate sa fie avansul deodata de la 20-30 lei pe luna cat plateam in mod obisnuit sa sara brusc la 80 lei pe luna. Despre ce este vorba?
De unde aceasta crestere brusca?
Acum oare suntem furati de cei cu centrale la gaze dupa ce nu au mai putut fura la apa calda sau e vorba despre un act sa zicem nu tocmai ortodox al administratorului care desigur initial ne-a zis ca de ce sa renuntam noi la apa calda desi ajunsasem sa platim pierderi si de 35 lei de pers in cazul fam mele 3 pers 105 lei ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:43, 1 Septembrie 2016
A crescut consumul de gaze pentru ca va incalziti apa cu gaze. Acum nu mai aveti apa calda in casa. Aveti numai apa rece din cate inteleg. Iar cele 11 apartamente fara centrala termica au nevoie de apa calda pentru care consuma gaz pentru a incalzi apa rece.
Nu prea cred toti ne-am montat gheizere pt apa calda,alta posibilitate care ar mai fi?
alina_25 a scris:



Acum oare suntem furati de cei cu centrale la gaze dupa ce nu au mai putut fura la apa calda


Nu este vorba despre furt este vorba despre consum continu de gaze pentru mentinut permanent apa la temperatura setata de proprietari

Este posibil sa fie o comunicare gresita de index. Ulterior se va regulariza.
.... sau
Este posibil ca, daca va furau la apa calda cei cu CT, asa cum banuiti dv., acum sa va furati intre dv. la gaze si cei cu ghaizere. Curentul electric se plateste individual si costa mult din cauza functionarii ghaizerului si atunci se foloseste gazul pentru incalzirea apei, ca asta se plateste la gramada.
Am vorbit cu mai multi vecini cel mai probabil suntem iara furati de cei cu centrala dintre care 2 chiar ni s-au laudat in fata ca ei si-au pus centrale ca sa "fure de la fraieri",asa ca acum am ajuns sa ne gandim sa ne montam contoare individuale la gaz .
Asta se intampla in o tara in care legile sunt facute ca sa fie incalcate cum zice o zicala,caci de ar fi fost legi clare care sa reglementeze tot acest domeniu nu s-ar mai fi putut face astfel de abuzuri.
Oricum probabil ca astfel de situatii se intalnesc cam in toata tara.

Alte discuții în legătură

Centrala apartament alina_25 alina_25 Cat costa montarea unei centrale de apartament sa zicem pentru un apartament cu 2 camere cam cat costa toata operatia adica debransare cost centrala cost ... (vezi toată discuția)
Avantajele montarii centralei de apartament alina_25 alina_25 Am o cunostiinta de si-a montat asa ceva s as dorii sa prezint cam ce sa intamplat in urma acestei hotarari cel putin acestei persoane: Decoi ... (vezi toată discuția)
Reclamatie adina83 adina83 Buna ziua.As dori sa stiu unde poate fii reclamat pentru un proprietar care timp de un an de zile a inchiriat un apartament cu centrala termica, ... (vezi toată discuția)