avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... se fura la gaze?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

se fura la gaze?

In blocul meu suntem 11 apartamente din 20 pe sistem centralizat si restul 9 pe centrala proprie ,pentru ca aveam pierderi uriase la apa calda cei de la sistem centralizat am renuntat de comun acord la apa calda menajera (blindare conducta de la subsol cu aprobare tot ).
Acum ne-am trezit cu alta chestie daca in trecut plateam la gaze in medie pe luna 20-30 lei pe luna acum ne-am trezit cel putin in cazul meu cu consum de 80 lei pe luna.
Am fost la administrator si din ce am inteles aceasta este doar avansul (sau cum i se zice ) nu regularizarea ,dar culmea cum poate sa fie avansul deodata de la 20-30 lei pe luna cat plateam in mod obisnuit sa sara brusc la 80 lei pe luna. Despre ce este vorba?
De unde aceasta crestere brusca?
Acum oare suntem furati de cei cu centrale la gaze dupa ce nu au mai putut fura la apa calda sau e vorba despre un act sa zicem nu tocmai ortodox al administratorului care desigur initial ne-a zis ca de ce sa renuntam noi la apa calda desi ajunsasem sa platim pierderi si de 35 lei de pers in cazul fam mele 3 pers 105 lei ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:43, 1 Septembrie 2016
Cam 350 lei pe luna apa calda si caldura adunat pe 5 luni 1600 lei total pe 2 ani cam 3200 lei la centrala e peste 6000-7000 lei plus ca se poate defecta plus ca trebuie schimbata la 10 ani plus costuri verificari plus altele ,per ansamblu cel putin dupa parerea noastra montare de centrala nu se merita chiar un vecin de si-a montat-o fara sa vrea ne-a aratat cam ce poti pati cu o asa centrala,respectiv i s-a stricat chiar pe 31 decembrie 2014 pe un frig crunt si pana pe 4 ianuarie 2015 a stat cu tona de paturi pe el ca sa nu moara de frig ,plus vazut un articol in presa locala cum 2 pers si copii lor murit de la o asa centrala care scapa gaz desi fusese mereu verificata .
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2016
alina_25, utilizator
Sumele prezentate de dumneavoastra nu ma ajuta prea mult ca rgumente. Asa ca o sa va prezint situatia reala de la noi in perioada cand eram bransati total si apoi partial la sistemul centralizat.
Pentru caldura plateam lunar in sezonul rece intre 300 lei si 800 lei in functie de marimea apartamentului. Un apartament de 2 camere platea 450-500 lei, unul cu 3 camere 600 lei, unul cu 5 camere peste 700 lei.
Instalarea unei centrale termice de apartament cota intre 4000 si 6000 lei in functie de cetrala, materiale, pretenti... Adica un apartament de 3 camere, se platea in sezonul rece intre 3000 si 4000 lei numai caldura plus alte sume pentru apa calda.
Daca se poate instala o centrala proprie cu doar 4000 lei, iata ca suma este egala cu ceea ce se cheltuie doar intr-un sezon rece. Si numai cu caldura. Adaugati aici si beneficiul de a avea apa calda in 5 secunde si nu in 5 minute de la deschiderea robinetului. Adaugati beneficiul de a deschide caldura oricand in septembrie sau in mai, daca aveti centrala proprie si nu stati cu 2 plapume timp de cel putin 3 zile daca temperatura scade sum 10 grade (poate di si minus 7 grade ca tot nu deschide nimeni caldura decat dupa 3 zile de frig cu toate consecintele pe termen scurt si lung pentru sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Centrala apartament alina_25 alina_25 Cat costa montarea unei centrale de apartament sa zicem pentru un apartament cu 2 camere cam cat costa toata operatia adica debransare cost centrala cost ... (vezi toată discuția)
Avantajele montarii centralei de apartament alina_25 alina_25 Am o cunostiinta de si-a montat asa ceva s as dorii sa prezint cam ce sa intamplat in urma acestei hotarari cel putin acestei persoane: Decoi ... (vezi toată discuția)
Reclamatie adina83 adina83 Buna ziua.As dori sa stiu unde poate fii reclamat pentru un proprietar care timp de un an de zile a inchiriat un apartament cu centrala termica, ... (vezi toată discuția)