avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare CIM

Buna dimineata,

Cu ce articol se suspenda CIM, in cazul in care tatal va intra cel putin o luna de zile in CCC ?
Contractul se suspenda cu art 51 lit c, doar in cazul in care tatal copilului nou-nascut va avea concediu de 5 zile conform legii 210/1999?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:32, 26 August 2016
Suspendarea c.i.m. pentru intrarea in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 an are ca temei legal art.51 lit.a C.mun.

Suspendarea c.i.m. pentru intrarea in concediu paternal are ca temei legal art.51 lit.c C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu paternal sau ingrijire copil? Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,am doi angajati,sot-sotie in firma,sotia fiind in maternitate pana la implinirea varstei copilului de 2 ani,aceasta a renuntat la maternitate si a ... (vezi toată discuția)
De cate zile libere beneficiaza tatal la nasterea copilului anymaryh anymaryh Buna ziua! Imi puteti spune , va rog, de cate zile libere beneficiaza tatal, daca copilul s-a nascut dupa 01.04.2012 ? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Concediu paternal-suspendarea contractului individual de munca nicolae77 nicolae77 buna ziua, am urmatoarea intrebare: imi poate suspenda angajatorul contractul de munca desi am dus certificatul de nastere si atestat de puericultura? (vezi toată discuția)