avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire conturi PFA
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire conturi PFA

Buna ziua,

Inteleg ca in cazul unui salariu, se poate pune poprire doar pe 1/2 din salariu. Eu sunt PFA, nu sunt angajata in alta parte.

Atunci de ce ANAF Cluj are dreptul, pentru a doua luna, consecutiv, sa imi puna poprire pe tot, adica pe absolut 100% din banii ce ii am in conturi? Repet, deja pentru a doua luna, consecutiv. Adica si in iulie si in august.

Am de platit taxe catre ei de 2400 de lei. ANAF Cluj pune poprire fara instiintare de poprire, pe tot ce ai in cont, daca taxele datorate depasesc 6 luni.

In schimb, stiu persoane juridice inregistrate la ANAF Dej, Gherla sau Turda sau alte sucursale din tara, persoane care au datorii si de 20000 ramase de acum doi ani si inca nu au poprire pe conturi. Este normal? Adica este legal? Nu toate ANAF-urile fac parte din aceeasi institutie si ar trebui sa functioneze in baza aceleasi legi?
Termenul de prescriptie a obligatiilor fiscale este de 5 ani, asa ca poate sa le puna poprire si celor care nu le-a pus inca.Poprirea se infiinteaza fara somatie[783(1)NCPC].In opinia mea este discutabila aplicarea preved art.729 NCPC , sunteti PFA, repet este discutabila. Ar trebui sa consultati si un consultant fiscal.
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2016
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe carduri mihai_40 mihai_40 acum aproximativ 2 ani am luat o amenda in valoare de 1000 de lei din care ulterior nu am reusit sa achit decit 300 de lei din totalul sumei,iar in momentul de ... (vezi toată discuția)
Executarea firmei si a avalistului unui bo refuzat sagitarius-snc sagitarius-snc Buna ziua, Ma puteti lamuri asupra unui lucru, va rog: BO avalizat de administratorul unui SRL dar a fost refuzat la plata astazi si urmeaza sa se treaca ... (vezi toată discuția)
Retragere bani din cont Buk1986 Buk1986 Buna seara.Pe data de 4 august 2015 am facut un imprumut de tipul bani pana la salariu in valoare de 250 lei,aveam data scadenta 7 septembrie 2015.Am avut ... (vezi toată discuția)