avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Plata impozit loc parcare urmas de veteran
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Plata impozit loc parcare urmas de veteran

Buna ziua,
Urmasii de veterani de razboi trebuie sa plateasca taxa pentru locul de parcare de la primarie? Pana in 2016 nu se platea aceasta taxa de catre urmasii de veteran.

Multumesc frumos,
Adriana Badanoiu
Cel mai recent răspuns: AdrianaBada , utilizator 11:22, 2 Septembrie 2016
Trebuie să consultați hotărârea consiliului local privind impozitele și taxele locale.
Potrivit codului fiscal, art 486 și 487
[ link extern ]
art 486
(1) Consiliile locale, Consiliul General al Municipiului București sau consiliile județene, după caz, pot institui taxe pentru utilizarea temporară a locurilor publice și pentru vizitarea muzeelor, caselor memoriale, monumentelor istorice de arhitectură și arheologice și altele asemenea.
...

art 487
Autoritățile deliberative pot acorda reduceri sau scutiri de la plata taxelor instituite conform art. 486 următoarelor persoane fizice sau juridice:

a) veteranii de război, văduvele de război și văduvele nerecăsătorite ale veteranilor de război;
...
Inteleg ca s-a schimbat legea, iar de la 1 ian 2016 se plateste si de catre veterani sau urmasii acestora tot ce este in domeniul public. Cel putin, eu asa am priceput.

multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate hcl ContSters111492 ContSters111492 Este legala un HCL prin care se impune o taxa pentru lucrari de spargere trotuare? (vezi toată discuția)
Impozit casă de patrimoniu Geo1944 Geo1944 Bună seara, În legea LEGE Nr. 422 din 18 iulie 2001 *** Republicat privind protejarea monumentelor istorice se menţionează: \"ART. 41 (1) ... (vezi toată discuția)
Obligaţie sau scutire de la plata impozitului pe cladiri monumente istorice Geo1944 Geo1944 Bună seara, În legea LEGE Nr. 422 din 18 iulie 2001 *** Republicat privind protejarea monumentelor istorice se menţionează: \"ART. 41 (1) ... (vezi toată discuția)