avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... completare formular CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

completare formular CEDO

Doresc sa introduc o plangere la CEDO pentru o firma al carei administrator sint, am de completat formularul si am urmatorele neclaritati:

1. in ghidul de pe site-ul CEDO scrie ca faptele se expun pe scurt si fara detalii, dar in hotaririle finale publicate expunerea faptelor este adeseori foarte lunga si detaliata. Voi mai completa situatia de fapt dupa declararea admisibilitatii? Sau in hotarire se reia doar ceea ce s-a scris pe formular? Cum sa procedez?

2. Deciziile trebuiesc legalizate? Sau pot depune si copii dupa deciziile semnate si atat? Pot depune copii fata verso asa cum se comunica? Sau trebuie copiata fiecare pagina a deciziei pe cate o foaie distincta?

3. Dovada ca sint administrator o pot face cu acel extras din registrul com. numit furnizare informatii? sau este necesar certificat constatator?
In fapt sintem doi administratori fiecare cu puteri depline si am dori sa fim amândoi reprezentanti, dar pe formular exista spatiu doar pentru o persoana. Cum se precizeaza al doilea reprezentant, pe anexa?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 09:43, 5 Septembrie 2016
1. Puteti descrie faptele detaliat - se poate atasa o anexa la cerere care sa cuprinda descrierea faptelor.
2. Deciziile instantelor din Romania se vor depune purtand mentiunile aplicate de instante - cel putin "conform cu originalul" . Trebuie sa faceti dovada ca ati parcurs toate etapele in fata instantelor nationale.
3. Depuneti certificat constatator. Este suficienta o singura semnatura.
Stimat forumist,

1. În linii mari, porniți d la premisa că o cerere adresată Curții Europene trebuie să fie extrem de concisă.

Prin urmare, sfatul meu personal este să vă limitați la spațiul pus la dispoziție în formularul de cerere, în caz contrar, CEDO putând fi chiar abuzivă - de un formalism exagarat. În această din urmă siutație se poate chiar refuza judecarea cererii dvs.

Expunerile, argumentațiile detaliate pe baza cadrului de fapt arătat se vor face după admisibilitatea în principiu a cauzei, în faza a doua a procedurilor.

2. Sunt necesare exclusiv copii simple după documente. CEDO nu cere nici măcar ceea ce solicită instanțele naționale, respectiv conformarea cu originalul. Repet, veți avea de îndeplinit condițiile Instanței din Strasbourg, nu a vreunei instante din România. Nu sunt necesare nici sublinieri, nici însemnări diverse. Singura mențiune a dvs pe copia atașată o reprezintă numerotarea paginii.

3. Din punctul meu de vedere, aici puteți da dovadă de anumite diligențe, obținând certificatul constatator, dar și un mandat special al societății, care să vă confere un drept special de reprezentare în relația cu CEDO. Aici îmi permit să citez din îndrumaarul Curții:

,,D. Reprezentantul/Reprezentanții unei organizații
D.1. Reprezentantul organizației reclamante
37-44. O organizație reclamantă trebuie să acționeze prin intermediul unei persoane autorizate să acționeze în numele său și cu care Curtea să poată coresponda dacă este cazul (de exemplu, reprezentantul legal al unei societăți, președintele sau directorul acesteia). Această persoană trebuiesă furnizeze documente justificative care să ateste dreptul său de a reprezenta organizația reclamantă (de exemplu, în funcție de legislația și practica internă a statului împotriva căruia este îndreptată plângerea, o copie a extrasului din registrul societății sau al Camerei de Comerț, o împuternicire notarială sau un proces-verbal al consiliului de administrație. Dacă niciun document justificativ nu este trimis, trebuie să explicați și motivul acestei lacune.
În această rubrică trebuie menționate numele complet și coordonatele reprezentantului legal sau juridic autorizat să acționeze în numele organizației reclamante.
Dacă reprezentantul oficial al organizației este în același timp și avocatul care acționează în numele organizației respective, acest lucru trebuie să reiasă clar prin completarea ambelor rubrici D.1. și D.2. și transmiterea documentelor justificative în acest sens.,,

În ceea ce privește numărul reprezentanților, din toate îdrumările Curții, din punctum meu de vedere, reiese voința acestei instanțe de a comunica cu o singură persoană - deci doar un reprezentant.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare cedo Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Unde se poate adresa o persoană pentru a putea adresa o sesizare la CEDO? (vezi toată discuția)
Cer informatii despre modul in care se poate trimite un dosar la cedo BoancaNicolae BoancaNicolae Am lucrat la Turnatoria de Otel din Resita. Din anul 2001 nu am mai avut grupa I de munca deoarece uzina nu a facut demersurile necesare conform HG 1025/2003 ... (vezi toată discuția)
întrebare privind forma unei plângeri adresată la cedo neamtu2015 neamtu2015 Doresc să formulez o plângere la CEDO. Am citit că plângerea trebuie să aibă un anumit format ,anumite caractere, un număr maxim de pagini, etc. Am ... (vezi toată discuția)