avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sporul de Fidelitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sporul de Fidelitate

Buna ziua,

In cadrul firmei se ofera spor de fidelitate in felul urmator:
la 1 an vechime se ofera 4 %
la 2 ani vechime se ofera 8 %
la 3 ani vechime se ofera 12 %

Acest spor de fidelitate se trece in contractul de munca la sporuri sau se intocmeste act aditional cand incepe sa se aplice primul spor?
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 12:33, 20 Septembrie 2016
Sporul de fidelitate de 4% se acorda la sal brut ,nu la net ca de altfel totalitatea sporurilor.
Cuantumul sau se adaoga salariului brut si se supune cf reglementarilor impozitarii si este baza pt calculul copntributiilor sociale obligatorii
Astfel,corect este:
-salariul de baza brut =2544lei,
-spor fidelitate 4%=102 lei
TOTAL BRUT=2544+102=2626 lei
SAL.NET=1868

Sume referitoare la angajat
Salariul brut
2646
Bonuri de masa
0
Sporuri impozabile
0
Reţineri angajat
CAS individual 10.5 %
278
Şomaj 0.5 %
13
Asigurări de sănătate 5.5 %
146
Deducere personală funcţie de bază
80
Impozit pe salariu
341
Sporuri NEimpozabile
0
Salariul net
1868

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor fidelitate zoe_ctb zoe_ctb Firma doreste sa constituie plata Sporului de fidelitate pt salariatii care au o vechime in munca in cadrul firmei de min 5 ani. Nu avem CCM. Cum procedam, ... (vezi toată discuția)
Completare revisal : salariu incadrare sau realizat? Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Revin cu rugamintea sa ma ajutati (am postat subiectul in alt topic dar nu mi s-a raspuns) 1.Pentru luna august avem : Ex.Salariu incadrare = ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime suciugeorgeta suciugeorgeta Am urmatorul caz: unei salariate i s-a facut un act aditional prin care i se acorda un procent de 10 % din sal. brut pt orele lucrate in zilele de repaus ... (vezi toată discuția)