avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract de intretinere cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract de intretinere cu uzufruct viager

Buna ziua eu si sotul meu la intelegere cu o batrana din blocul in care locuim am facut un testament in urma cu 4 ani in anul 2012, in care ne-am luat raspunderea sa o ingrijim si sa o intretinem .la momentul respectiv batrana avea 78 de ani. mentionez ca eu si sotul meu ne cunoaste si suntem impreuna cu aceasta batrana din anul 2000 de cand , pentru o suma de bani cu care am picat la intelegere sa o platim pentru ca statea cu fetita noastra cat timp noi era la servici (fetita avand atunci varsta de 2 ani jumate) . In februarie 2016 la cererea ei am facut si un contract de intretinere cu uzufruct viager, iar dupa aproximativ 2 luni a inceput sa ne acuze ca nu respectam clauzele contractuale .mentionez ca am respectat intrutotul si poate chiar mai mult decat trebuia tot ce a cerut si ce trebuia din acel contract .plata cheltuielilor mancare medicamente curatenie.In luna iunie 2016 ne-a dat in judecata pentru nerespectarea clauzelor contractuale , noi neprimind inca o instiintare de la procuratura am continuat sa o ingrijim sa ii ducem mancare sa ii spalm sa ii facem curatenie sa platim toate taxele si darile la stat ,in schimb ea ca sa ne opreasca sa o mai cautam sa dus la politie si a facut o reclamatie impotriva noastra ca o deranjam si ca doreste sa nu o mai cautam si sa o lasam in pace si a schimbat si incuietoarea la usa ca nu cumva sa intram in casa . in urma reclamatie am fost chemati atat eu cat si sotul meu sa dam declaratie ca nu o mai deranjam si nu o mai cautam. Va rog sa imi dati un sfat daca este normal ce a facut si daca noi vom avea probleme si in aceasta situatie ce ar trebui sa facem . multumesc

Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:47, 16 Septembrie 2016
Buna ziua .Multumesc pentru raspuns ...este tot mai greu deoarece refuza absolut tot ce tine de alimente si produse alimentare dand la alte persoane sa i le faca sau deplasandu-se singura .Cat despre plata facturilor e o situatie mai buna deoarece facturile vin pe adresa noastra online .

Imi cer scuze ca insist pentru un raspun mai detaliat dar as vrea sa stiu daca in urma reclamatiei facuta la politie impotriva noastra ca refuza ajutorul nostru si impiedicandu-ne sa ne respectam obligatiile contractuale ,pana la primirea citatiei noi mai suntem obligati sa continuam cu ajutorul sau platile facturilor. amintesc ca a trebuit sa dam declaratie ca incetam sa o mai cautam si sa-i mai ducem mancare ,la dorinta ei incepand de la 1.09.2016 multumesc

[edit: conexare mesaje]
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2016
trandafir2, moderator
De probele pe care urmează să le depuneți la dosar depinde solutia pe care o va da instanța. Vă doresc succes! Așa cum am mai spus,lăsați-i cumpărăturile la ușă sau îi puteți trimite o sumă de bani lunar prin mandat postal. Așa aveți dovada ca bătrâna ori primește ajutorul dumneavoastră sau după caz ,că refuză!
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2016
cotoilauraligia, utilizator
BUNA ZIUA. refuza si daca le lasam la usa tine produsele la usa pana se strica sau miros iar vecinii ei incep sa faca scandal,mi se pare o situatie absurda si injositoare sa mai facem asa ceva atata timp cat ea produce toata tigania si circul acesta ,sa incuiat in casa 4 zile fara sa raspunda la nimeni ,noi stiam ca este acasa vecinii erau speriati ca nu stiau ce e cu ea si oricat le-am explicat ca e acasa tot noi suntem vinovati ca am creat toata situatia asta ,cat despre ai trimite o suma de bani lunar nici nu vrea sa auda,si mie greu sa cred ca un om la varsta ei de 82 de ani nu a cautat decat sa profite de pe urma noastra mie greu sa cred ca in ziua de azi sa faci bine este considerat o infractiune si esti tratat ca atare .:(
dorintopor a scris:

am facut un testament in urma cu 4 ani in anul 2012, in care ne-am luat raspunderea sa o ingrijim si sa o intretinem

In testament este prevazut ca veti primi casa dupa deces? Ce s-a intamplat cu testamentul, mai este in vigoare sau l-a anulat?
Nu va ramane decat sa demonstrati ca ati incercat sa va indepliniti prevederile contractuale si ca ati fost impiedicati sa le indepliniti de catre uzufructuar.
Înțeleg perfect prin ce treceți și situația mea e asemănătoare cu a dumneavoastră, poate chiar un pic mai rău dat fiind că bătrâna această îmi este bunică maternă, iar mama mea a decedat cu puțin înainte de proces.Așa cum v-am mai spus trimiteți-i o sumă de bani prin mandat poștal, dacă nu îi primește banii se întorc la dumneavoastră și aveți dovada clară că v-ați făcut datoria.

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere balazszsuzsa balazszsuzsa buna ziua, ce este de facut daca sa incheiat un contract de intretinere cu uzufruct viager, si acum cand tanti a inceput sa se razgandeasca, inceraca sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Contract intretinere - cum pot sa onorez conditiile contractuale ibi.tibi ibi.tibi Buna ziua, sunt proprietarul unui imobil dobandit printr-un contract de intretinere incheiat cu o persoana. Intrut locuim in aceeasi localitate, pana acum ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere kristhinel_87 kristhinel_87 Buna ziua! Intrebarea mea este un pic mai ciudata. Este posibil ca intr-un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere sa fie mentionat faptul ca ... (vezi toată discuția)