avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Transferul dintr-un penitenciar in altul
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Transferul dintr-un penitenciar in altul

Buna ziua. Am un prieten care s-a luat la bataie cu un baiat. Acesta apoi a fost la politie si a declarat ca i s-a furat telefonul si a fost batut. Desi si-a retras acuzatia ,prietenul meu tot a fost acuzat de talharie la judecatoria din Craiova. S-a facut recurs de 3 ori la judecatoria din Bucuresti,fara castig de cauza si a fost arestat cu executare timp de 3 ani.Acum 3 zile l-au arestat si l-au transferat in penitenciarul Giurgiu,cu regim inchis. Ce putem face sa-l transferam in penitenciarul Rahova,mult mai aproape de familie. Daca sentinta a fost data se mai poate face si altceva ,un recurs ,nu stiu ,orice sa mai aiba dreptul la o judecata? Astept raspunsul dvs. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:04, 4 Septembrie 2016
Cu privire la caile de atac impotriva hotararii definitive, nu stim ce contine dosarul, insa in principiu daca hotararea este definitiva, nu se mai poate face nimic.

Cu privire la transfer, acest lucru este posibil, dupa ce trece perioada de carantina si observare si dupa ce se va intruni comisia pentru stabilirea, individualizarea şi schimbarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde se aduce un urmarit international? looly looly Buna ziua. As dori sa va intreb unde se aduce un urmarit international prins in italia?Stiu ca a fost prinsa, pentru ca este femeie , in Torino si adusa in ... (vezi toată discuția)
Transfer penitenciar elena_h elena_h Buna ziua, Prietenul meu are de executat 1 an si 2 luni si deocamdata se afla in primele 21 de zile de carantina(asa am inteles ca se numesc) dar am fost ... (vezi toată discuția)
Talharie Cristina711 Cristina711 Revin cu inca o intrebare in cazul celor 2 persoane care au savarsit infractiunea de talharie. Este posibil ca pedeapsa aplicata sa fie diferita ? Adica, e ... (vezi toată discuția)