avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Masina vandalizata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Masina vandalizata

Ieri când ma indreptam spre mașină, un domn foarte agresiv a început sa ma amenințe sa mut mașină de acolo. Mașina nu era parcata pe locuri plătite, nu bloca cai de acces la bloc și sa trotuar era mai mult de 1 metru conform legii. Domnul m-a agresat verbal și s-a îndreptat spr mine pentru a m agresa și fizic iar eu am chemat politia. Politia a zis ca nu poate face nimic fără dovezi/martor, ca mașină e parcata regulamentar și sa rezolvma pe cale amiabila. A doua zi mi-am găsi cauciucurile sparte și masi zgariata și am sunat din nou la politie și domnii mi-au zis ca respectivul domn ar fi principalul suspect dar fără dovezi nu pot face nimic

Chiar nu se poate face nimic în legătură cu asta? Și oricum aveam numărul în geam În cazul în care incomodam cu ceva.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:59, 18 Septembrie 2016
Da, aveti dreptate, este posibil si este recomandabil (desi îi cam scump), situatie in care vom fi in termenii textului de lege indicat, respectiv - În acţiunea penală sarcina probei aparţine în principal procurorului, [...].
Desigur este valabil si textul de lege potrivit cu care - [...] persoana vătămată, [...] şi părţile au dreptul de a propune organelor judiciare administrarea de probe
(pe aceste texte de lege mi-am intemeiat afirmatiile din mesajul anterior)

@ynocentta, ati retinut in mod corect aspectul esential al discutiei, asa este.
Inainte de toate, din ce motiv v-a cerut sa mutati masina din acel loc? De obicei, la parcarile fara plata, exista o regula nescrisa precum ca daca o persoana locuieste acolo, foarte aproape de acel loc si obisnuieste sa parcheze pe un anumit loc, DIN RESPECT fata de acea persoana NU ocupi acel loc doar pentru ca ai tot dreptul sa parchezi acolo si doar ca sa demonstrezi ca tu ai dreptate. Subliniez, DIN RESPECT, gasesti un al loc. Normal ca nu se supara nimeni daca parchezi de cateva ori pe locul lui.
Domnule gigi1234, aveti perfecta dreptate, din punct de vedere moral si social, insa fiind un forum cu specific juridic, discutiile privesc si abordeaza faptele din punct de vedere legal. Exista si varianta in care cel care a parcat nu stia ca vezi doamne este locul lui X, si atunci asta nu il indreptateste pe X sa-i vandalizeze automobilul. Repet, asa de bun simt, aveti dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

plângere penală pentru distrugere auto. ajută filmările camerei de la luneta mașinii? alexandrupopescu2 alexandrupopescu2 Eram in parcarea unui mall si cautam un loc de parcare. S-a eliberat un loc de parcare si am parcat. Un individ cu o doamna care era in fata mea cu avariile ... (vezi toată discuția)
Parcare neamenajata andreioglindoiu andreioglindoiu Buna Am si eu o situatie nustiu ce pot face in privinta iei din punct de vedere legal In parcarea din fata blocului \'\'cam micuta\'\' exista anumiti ... (vezi toată discuția)