avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lnselaciune pe OLX
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lnselaciune pe OLX

buna ziua.am vazut pe olx,ca cineva are la vanzare o moneda de argint.am negociat cu vanzatorul ,ne-am inteles la pret si mi-a spus ca o trimite prin posta. cand am ridicat coletul era o moneda asemanatoare ,dar nu din argint ,ci din fier. l-am sunat pe vanzator si a spus ca el mi-a pus exact moneda de argint din anunt. daca depun o plangere la politie pentru inselaciune,si arat moneda primita,pot rezolva ceva? el la telefon mi-a spius ca mi-a trimis exact moneda din poza prezentata pe olx.cum pot dovedi ca moneda care este in posesia mea si care am primito este cea pe care mi-a trimiso respectivul vanzator.el mai spune ca i-am aratat moneda unei persoane ,iar aceasta persoana a schimbat moneda de argint cu un fals. pot sa spun ca nauntul cu moneda l-am salvat in telefon,dar el se tine sus si tare ca mi-a trimis moneda din poza.aceeasi moneda am vazuto si la altcineva postata pe olx. cum pot recupera suma data pe moneda si cum pot dovedi cele spuse de mine? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: adrianbunescu , utilizator 02:02, 23 Ianuarie 2017
Va felicit ! este cea mai mare prostie pe care am citit-o vreodata pe avocat.net
Iar Dvs nu ati citi atent . A fost trimis prin posta , unde nu exista chestia cu kg-ul. Oricum e de domeniul fantasticului toata povestea. Daca cumperi asa ceva nu accepti decat livrare cu curierat cu verificare. Omul din greseli invata
Poti depune o plangere la Politie, dar sa nu te astepti la minuni. In urma cu 4 ani am patit-o asemanator: am comandat un laptop Asus cu anumite specificatii (intel dual-core, 4 giga RAM etc), iar in schimb am primit tot un Asus, dar cu AMD single core s.a.m.d. Contactand vanzatorul, aceeasi placa - mi-a pus laptopul din poza, raspunsuri laconice si aproape cinice la evidențele mele. Protectia consumatorului m-a pasat la Politie; tot ce am putut scoate de acolo a fost un mare NUP după 6 luni de la un procuror din zona in care locuieste vanzatorul. Am lasat-o balta, scarbit de nepasarea si neprofesionalismul institutiilor platite se ne apere de astfel de infractori. Le-am pus pe tava datele complete ale tipului si nu au facut nimic, imgineaza-ti cum ar fi fost daca le dadeam numai niste indicii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumpărat de pe olx un telefon care nu corespunde cu ce a fost pe site, iar vânzătorul dă vina pe curier. vreau să fac plângere penală, am șanse de câștig? MelindaT89 MelindaT89 Buna, Am achizitionat zilele trecute un telefon de pe Olx,dupa ce am vazut poze cu telefonul,am primit prin internet factura de achizitie,am fost asigurata ca ... (vezi toată discuția)
Am fost înșelat la o vânzare pe olx: așa-zisul cumpărător mi-a returnat returnat un alt telefon în locul celui pe care i l-am expediat. ce e de făcut într-o astfel de situație? Luciotrifescu Luciotrifescu Salutare tuturor...in urma unui anunt postat pe olx (telefon spre vanzare)...am primit un mesaj pe acelasi olx de la un individ care m a intrebat direct daca ... (vezi toată discuția)
Am vandut o masina lego pe olx, pozele erau reale, ... Adata85 Adata85 Buna ziua. Am vandut o masina lego pe olx, pozele erau reale, s-a trimis prin Fan Curier cu deschidere la domiciliu. Persoana a preluat coletul, iar dupa ... (vezi toată discuția)