avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1233 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz demisie - 15 sau 20 de zile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz demisie - 15 sau 20 de zile

Buna ziua! Vreau sa imi dau demisia si in contractul de munca, pe care l-am incheiat in 2010, scrie: "perioada de preaviz in cazul demisiei este de 15 zile calendaristice, conform legii nr53/2003 codul muncii sau contractului colectiv de munca". Eu pt ce perioada fac preavizul, 15 sau 20 zile calendaristice? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:19, 5 Iunie 2019
Buna ziua,

In contractul de munca, perioada de preaviz pentru demisie este trecuta de 30 de zile lucratoare desi nu este functie de conducere. Este legala aceasta perioada? Se poate sta doar 20 zile in preaviz, avand in vedere ca in Codul Muncii scrie ca perioada maxima de preaviz pt demisie pt functiile de executie e de 20 de zile?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 10 Octombrie 2017
Util299, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu este functie de conducere perioada de preaviz este de:
- maxim 20 de zile lucratoare in cazul demisiei;
- minim 20 de zile lucratoare in cazul concedierii in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 C.mun.

Prin urmare, in preaviz veti sta maxim 20 de zile lucratoare daca v-ati dat demisia.
Deci chiar daca in contract am semnat pt 30 zile lucratoare (evident fara sa cunosc legea in acest caz)? Poate angajatorul sa zica ai semnat pt 30 de zile, stai 30 de zile?
Una este 30 de zile si alta este 30 de zile lucratoare ?

care este durata exacta?
30 de zile lucratoare

Alte discuții în legătură

Decizii de incetare alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu buna seara, In situatia in care un salariat isi da demisia si in cim este specificat 15 zile calendaristice de preaviz, respectiv 30 ptr fct de conducere, ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz directiajulia directiajulia Buna seara, As dori sa va adresez o intrebare privind perioada de preaviz, astfel: conform contractului individual de munca (semnat in 2006) perioada de ... (vezi toată discuția)
Care este perioada preavizului in cazul demisiei? biduca biduca Buna ziua am si eu o intrebare, as dori sa plec de la locul de munca actual si as vrea sa stiu care este perioada de preaviz in cazul demisiei?Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)